hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yıldırım'dan bankalara "OGS" çağrısı

    Bakan Yıldırımdan bankalara OGS çağrısı
    expand

    OGS cihazlarının akıbeti ve cihazlar için verilen depozito ücreti tartışması sürüyor. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Bankalar üzerlerine düşeni yapsın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler Toplantısı'na katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, HGS'ye geçiş sürecini değerlendirdi.

    akan Yıldırım, Vatandaş 'Bu geçiş olursa bizim OGS için ödediğimiz paralar ne olur?' diye soruyor. Bunun cevabını biz bu paraları alan bankalarla konuşarak vatandaşın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bankalar, bu süre zarfı içerisinde vatandaştan haksız yere yüksek bedeller almış" diye konuştu.

    Bakan Yıldırım Yıldırım şöyle dedi:

    "Ben 'OGS ve HGS zaman içerisinde birleştirilecek' dedim. Ancak zaman vermedim. Ciddi anlamda bir OGS kullanıcısı var. Biz HGS'yi KGS sistemi trafiği ciddi anlamda yavaşlatıyor diye getirdik.

    KGS'yi kaldırdık.OGS ve HGS kaldı. Bu iki sistemde otomatik geçiş olduğu için sürücüler gişeleri karıştırabiliyor. Zaman içerisinde bunu tek sisteme geçirmemiz lazım. Sisteminde kolay erişilebilir bir sistem olması lazım. HGS bunu sağlayabiliyor. Bedava etiketleri alabiliyorsunuz. Ama başlangıçta, önceden kurulmuş OGS sisteminin maliyeti çok daha yüksek. Haklı olarak vatandaş şunu soruyor.

    'Bu geçiş olursa bizim OGS için ödediğimiz paralar ne olur?' Bunun cevabını biz bu paraları alan bankalarla konuşarak vatandaşın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Açıkçası şimdi HGS'yi devreye soktuk. Eskiden 30 lira ve 40 lira alan bankalar OGS'yi bedava vermeye başlamış. Madem bedava verilebiliyordu, bugüne kadar niye beklediniz?

    Bu soruyu da ben vatandaş adına bankalara sormak istiyorum. Demek ki bu süre zarfı içerisinde vatandaştan haksız yere yüksek bedeller almışşınız. Bunun hesabını da bankaların vatandaşa, müşterilerine vermeleri lazım. Biz bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Sistem değişikliğine giderken ilave bir para istiyormuyuz? Hayır.

    EGS'yi parasız vatandaşlarımız temin edebiliyor. Aslında yeni bir yük getirmiyoruz ama geçmiş dönemde vatandaş bu sistemle ödediği paraları ve bu sistem değişikliğinden sonra mağdur olduğunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş bankalarla gerekli girişimde bulunup bu mağduriyeti ne kadar ve nasıl önleyebiliriz? Bunun üzerine çalışmalarda bulunacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow