hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den "ilk 3 madde" açıklaması

    AK Partiden ilk 3 madde açıklaması
    expand

    AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Anayasa'nın ilk üç maddesinin ruhuyla çelişen bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

    Aydın, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa'nın ilk üç maddesinin değişeceğine dair haberlerin olduğunun anımsatılması üzerine Aydın, ancak özgürlükler bakımından çok daha genişletici bir yorum yapılabileceğini ifade ederek, "Onun dışında ilk üç maddeyle ilgili hiçbir öneri de yok ortada. Henüz ilk üç maddenin görüşülmelerine başlanmadı" dedi.

    Anayasa değişikliği değil yeni bir anayasa yapılmaya çalışıldığını anımsatan Aydın, "Dolayısıyla yeni anayasa olduğu için tabi ki bütün maddeler ele alınıp değerlendirilebilir ama ilk üç maddenin ruhuna ilişkin getirilen bir şey yok. Ancak özgürlükleri genişletici yorum yapabiliriz. İlk üç maddenin ruhuyla çelişen bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

    Bir soru üzerine, CHP'den Anayasa ile ilgili birçok konuda değişik görüşler geldiğini ifade eden Aydın, "Hangi görüşüne itibar edeceğimizi şaşırdık. Her milletvekili adeta grup adına konuşuyor. CHP, bu konuda netleşmeli" ifadelerini kullandı.

    Bir başka soru üzerine, Aydın, 4. Yargı Paketi'nin somut kişilerle, olaylarla ilgili düzenlenmediğini söyledi.

    Meclis aşamalarında pakette değişiklik olabileceğini ancak tutuklu vekillerle alakalı bildiği bir durumun olmadığını söyleyen Aydın, paketin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) ihlal kararlarını bertaraf etmeye, ifade ve düşünce hürriyetini geliştirmeye dönük olduğunu belirtti.

    Aydın, AK Parti'nin grup toplantısı yaptığı salonun adının "Kanuni Sultan Süleyman Salonu" olarak değiştirilmesi teklifiyle ilgili bilgisinin olmadığını dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow