hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Korucular da bırakılsın" talebi

    Korucular da bırakılsın talebi
    expand

    Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen, PKK'nın elindeki korucuların da bırakılmasını istedi.

    Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, "Kamu görevlilerinin serbest bırakıldığı bir ortamda örgütün elinde bulunan korucularımızın serbest bırakılmaması başta aileleri olmak üzere hepimizi derinden yaralamıştır" dedi.

    Sözen, dernek binasında yaptığı açıklamada, 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini ancak terör örgütünün elinde bulunan 2 köy korucusunun serbest bırakılmadığını ifade etti.

    Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak ve korucu başı Esat Faruk'un hala örgütün elinde olduğunu hatırlatan Sözen, şunları söyledi:

    "Bunların dışında bölücü terör örgütünün elinde sivil, savunmasız insanların olduğu da söylenmektedir. Biz bölücü terör örgütü ve siyasi uzantısı BDP'den asla bir medet ummuyoruz. Böyle bir beklentimiz olmamış, olmayacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük, kudretli bir devlettir. Kamu görevlilerinin serbest bırakıldığı bir ortamda örgütün elinde bulunan korucularımızın serbest bırakılmaması başta aileleri olmak üzere hepimizi derinden yaralamıştır. Dün korucularımızı dört gözle bekleyen ailelerinin bütün hayalleri yıkılmıştır. Korucularımızın bağlı olduğu, korucularımızdan birinci derece sorumlu olan kişi içişleri bakanımızdır. Sayın bakanımızın bu konuda duyarlı olduğunu düşünüyoruz. Başta korucularımızın aileleri olmak üzere 70 bin korucu camiasının ve onların ailelerinin gözü kulağı sayın bakanımızın yapacağı açıklamadadır."

    Terör örgütünün "elimizde başka kimse yoktur" açıklamasının kaçırılan korucuların öldürülmüş olma ihtimalini akıllara getirdiğini kaydeden Sözen, açıklamasını şöyle tamamladı:

    "Korucularımız şehit edilmişse birilerinin kalkıp bunu açıklamasını ve cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini bekliyoruz. Eğer yaşıyorlarsa da derhal bırakılmalarını, ailelerine kavuşmalarını istiyoruz. Yoksa yanlış anlaşılmamak için konuşmadığımız şu günlerde kimse bize samimiyetten bahsedemez. Bu konuda devletimizin net bir tavır koymasını bekliyoruz. Korucularımız da en az serbest bırakılan diğer kamu görevlileri kadar değerlidir, şerefli ve onurlu insanlardır. Hiç kimsenin aylarca bölücü terör örgütü mensubunu elinde bulunan korucularımızın ismini zikretmemesi aklımıza farklı şeyler getirmektedir. Zaten silahlı bir işte çalıştırılmalarına rağmen sigortasız bir şekilde çalıştırılmaları korucularımıza değer verilmediğinin en açık göstergesidir. Bu yanlıştan dönülmediği takdirde çok radikal kararlar alacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bunun ucu kime, nereye dokunursa dokunsun, sonuna kadar bu meselenin üzerine gideceğiz. Devletimize, milletimize bağlılığımız, uysal koyun olduğumuz manasına asla gelmesin. Bizler kanunlar, kurallar içerisinde hakkımızı sonuna kadar savunacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow