hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç'tan İmralı'ya 3. heyet açıklaması

    Arınçtan İmralıya 3. heyet açıklaması
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı ve Adalet Bakanı ile görüşülmesinin, İmralı'ya gidecek 3. BDP heyetine ilişkin olduğunu belirtti.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "(İmralı'ya yeni heyet) Bugün MİT Müsteşarıyla, Adalet Bakanımızla görüşüldüğüne göre, zannediyorum bu konuda bir gelişme olabilir. Adalet Bakanımız, eğer oraya bir heyet gidecekse, hangi milletvekillerinin gidebileceğine karar verecektir" dedi.

    Arınç, Harbiye'deki TRT İstanbul Radyosu'nda "Tarihi TRT Türk Müziği Arşivi" tanıtımı ve "www.trtkulliyat.com" adlı internet sitesinin açılış özel programının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "İmralı'ya gidecek 3. heyetle ilgili gelişme var mı, isimler belli mi?" sorusu üzerine Arınç, şunları kaydetti:

    "Ben onları bilmem. Bugün MİT Müsteşarıyla, Adalet Bakanımızla görüşüldüğüne göre, zannediyorum bu konuda bir gelişme olabilir. Adalet Bakanımız, eğer oraya bir heyet gidecekse, hangi milletvekillerinin gidebileceğine karar verecektir. Bunları önümüzdeki süreçte hep birlikte takip edeceğiz."

    Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumu

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin soruya karşılık da Arınç, Başbakan Erdoğan ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Sağlığının gayet iyi olduğunu söyledi. Hava şartlarından biraz gözüm korktu ama kendisi yarın ve pazartesi günü Çanakkale'de olacağını ifade etti. Sağlık, afiyet diledik. Kendisinin de çok selamları var. Sağlıklı buldum kendisiyle telefonda görüştüğümde" diye konuştu.

    Arınç, Ankara'ya döneceğini dile getirerek, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret edemeyeceğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow