hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçişleri Bakanı Güler: "Gündemde hangi süreç olursa olsun"

    İçişleri Bakanı Güler: Gündemde hangi süreç olursa olsun
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Gündemde hangi süreç olursa olsun devletin terörle mücadelesi asla bitmez. Bunun bilinmesini isterim" dedi.

    İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni"ne katıldı.

    İçişleri Bakanı Güler, burada yaptığı konuşmada, hükümetin şehit ve şehit yakınlarının hatıralarına halel getirecek hiçbir yaklaşım içinde olmayacağını söyledi. Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürürken gelecek nesillerin daha huzurlu ve güvenli yaşaması için gerekli tedbirleri de aldıklarını belirten Güler, "Bu görev önemli bir görevdir, risk almayı gerektiren bir görevdir. Bu ülkenin geleceğini kucaklamak için hepimizin üzerine düşen bir görevdir" diye konuştu.

    "Gündemde hangi süreç olursa olsun..."

    Kararlı mücadelelerinden asla geride durmayacaklarını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:

    "Bu konuda emin olmanızı istiyorum. Evlatlarınız, devletimizin bekası için canlarını feda etti, şehit oldular. Bu gururlu ve hüzünlü tabloların bir daha yaşanmamasını diliyorum. İnşallah bu memleketin evlatları şehit olmaz. Devletin terörle mücadelesi asla ve asla bitmez. Gündemde hangi süreç olursa olsun devletin terörle mücadelesi asla bitmez. Bunun bilinmesini isterim. Bu konudaki azmimiz, kararlılığımız devam edecektir."

    Güler, şehitlerin hatıralarının kendileri için çok önemli olduğunu, hükümetin de bu hatıralara sahip çıkılması anlamında çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

    Fatma Şahin: "Bu iş bitsin"

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de "İstiyoruz ve ümit ediyoruz ki bu törenler olmasın. Canlar yaşasın, vatan sağ olsun. O yüzden bu
    süreci çok önemsiyoruz. Ama terörle mücadelenin her türlüsünü sürdürürken, bu sürecin bütün risklerini de alıyoruz" şeklinde konuştu.

    Şahin, çözüm sürecinde karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin şunları kaydetti:

    "Bu yolculuğunu uzun olduğunu biliyoruz. Önünde çok taşlar var, onu da biliyoruz. Bu taşları kaldırırken en çok sizin acınızın üzerinden farklı çalışmalar yapılacağını da biliyoruz. Ama yeterince bedel ödediğimizi düşünüyoruz. On yıllarımız, 10 binlerce canımız gitti. Canımızla cananımızla varımızla yoğumuzla bu toprakların vatan olmasına devam edeceğiz. Ama bir taraftan da bu iş bitsin, bu süreç çözüme ulaşsın istiyoruz. Ayırmak, yıkmak, yok etmek, bölmek, savaşmak kolay. Ama biz birleştirmek, bütünleştirmek, barış ve çözüm için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bütün gücümüzle bu mücadelenin içindeyiz, en büyük gücümüz de milletimiz. En büyük inancımız sizlersiniz."

    Konuşmaların ardından 9 şehit yakını ve 2 gaziye, "Devlet Övünç Madalyası" verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow