hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanlığı ve AK Parti'ye saldırı

    Adalet Bakanlığı ve AK Partiye saldırı
    expand

    Ankara'da Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'ne eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bakanlık önüne parça tesirli bomba atılırken, genel merkez ise lav silahı ile hedef alındı.

    Kızılay'da Adalet Bakanlığı'nın ek binası önüne akşam saatlerinde 2 adet parça tesirli bomba atıldı, patlama sırasında bakanlık çalışanının eşi olan 1 kişi yaralandı.

    Patlama saat 21.00 dolaylarında, minibüs duraklarının bulunduğu alanın hemen yanındaki Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşti.

    Alınan bilgiye göre, bir grup bakanlığın hemen önünden geçerken, bakanlığın bahçesine parça tesirli bomba atıp kaçmaya başladı.

    Patlamanın hemen ardından olay yerine çok sayıda itifaiye ekibi gelirken, polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye Ankara İl Emniyet Müdürü Kadir Ay geldi. Ay, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Polisin çevredeki aramaları devam ediyor.

    Genel Merkez'e saldırı

    Adalet Bakanlığı önündeki olayın meydana geldiği saatlerde Söğütözü semtinde bulunan AK Parti genel merkezinin karşısında bulunan bir siteden genel merkez binasının 7 ve 8. katlar arasındaki bölgeye saat 20.45 sıralarında lav silahı ile saldırı düzenlendi.

    Saldırı sonrasında binada maddi hasar oluştu. Saldırının arkasında bir örgüt olduğu ifade ediliyor.
     
    Bölge güvenlik çemberine alınırken, olay yeri inceleme ekipleri çalışmaya başladı.

    Ergin: "Muhtemelen lav silahı"

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Kendilerine, düşüncelerine millet içerisinde milletin gönül dünyasında düşüncelerle yer bulamayanlar bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmeyi amaçlamakta ve bu tip saldırılar yapmaktalar" dedi.

    Ergin patlamanın meydana geldiği bölgede yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Bakan Ergin, akşam saat 20.50 sularında Bakanlığın Milli Müdafaa Caddesi'ndeki girişinde, bulunan otoparka ve giriş bölümüne iki el bombası atıldığını, bir personel eşinin hafif yaralandığını, tedavisinin ayakta yapıldığını ve taburcu edildiğini bildirdi.

    "Şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem" diyen Bakan Ergin, "Kendilerine, düşüncelerine millet içerisinde milletin gönül dünyasında düşüncelerle yer bulamayanlar bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmeye amaçlamakta ve bu tip saldırılar yapmaktalar" diye konuştu.

    Dünyanın her yerindeki gibi Türkiye'de de şiddetin sonunun olmadığını herkesin göreceğini bildiren Ergin, Hükümetin, ülkenin zaman zaman içinden geçtiği bu tür şiddet olaylarını sonlandırmak için yaptığı çalışmalara bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

    AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırının sorulması üzerine de Ergin, "Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahıyla mühimmat atımı yapılmıştır, bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok" yanıtını verdi.

    Adalet Bakanlığı'ndaki patlamanın ses bombasından kaynaklanmadığını parça tesirli bomba tespit edildiğini dile getirdi. Çalışmalar ilerledikçe daha detaylı bilgilerin paylaşılacağını vurgulayan Ergin, nevruz kutlamalarının yapılacağının anımsatılması üzerine de Türkiye'nin önemli bir zaman diliminden geçtiğini söyledi.

    Ergin, saldırılara ilişkin soruşturmalarda, birtakım bulguların olduğunu, soruşturmanın selameti açısında bunları şimdi paylaşamayacağını aktardı.

    Türkiye'nin iyi bir yolda yürüdüğüne inandığını aktaran Ergin, "Türkiye'nin elinin kolunun, çözülecek olması birçok unsuru rahatsız etmiş olabilir. Önümüzdeki süreci izlemeye devam edelim, inşallah hayırlı gelişmeler bu ülkeyi, bu milleti bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Güler ve Çelik'ten ortak açıklama

    Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırılarla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ile AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenledi.

    Toplantıda ilk olarak konuşan İçişleri Bakanı Güler, AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda lav silahı kullanıldığını belirterek, "AK Parti Genel Merkezi'nin 7'nci katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine saat 20.45 sıralarında lav silahıyla atılan bir patlayıcı isabet etmiş ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olmuştur" dedi.

    Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı da ise el bombası kullanıldığını ifade eden Bakan Güler, "Saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'nın arka kısmındaki otoparka 2 adet el bombası atılmış olayda 1 vatandaşımız ayağından hafif yaralanmış ve tedavisinin sonucunda taburcu edilmiştir. Söz konusu patlamalarla ilgili olarak olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler" ifadelerini kullandı.

    Lav silahı sulundu

    Teknik ve fiziki takipler sonucu lav silahının ateşleme bölümünün bulunduğunu kaydeden Bakan Güler, "Teknip takipler, fiziki takipler sonucu şu anda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinden silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur" şeklinde konuştu.

    Güler, düzenlenen bu terör eylemlerinin kimler tarafından yapıldığını bildiklerini ifade ederek, lav silahının ateşleyicisinin yanında bazı bez parçaları bulunduğunu ve bunların incelendiğini söyledi. Güler, "Şu anda tespitlerimiz var ama gözaltı yok" dedi.

    Olayın fail yada faillerinin en kısa sürede yakalanacağını da dile getiren Bakan Güler, şunları söyledi: "Olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failleri en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabi ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüceklerdir. Bu konudaki kararlılığımızı da bu vesile ile ifade etmek istiyorum."

    Güler, "Güvenlik güçleri gündemde hangi süreç olursa olsun terörle, silahlı eylemlerle mücadeleye tam gün esasına göre ve Türkiye'nin her yerinde aynı kararlılıkla devam edecektir" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise,  Adalet Bakanlığı Binası ile AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırılarla ilgili, "Herkes şunu çok iyi bilmelidir, bu atılan bombalar, bu atılan lav silahları, bugün milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazladır üstlenen AK Parti'yi, AK Parti Hükümeti'ni kesinlikle demokrasi yolunda, hukuk yolunda, millete hizmet yolunda gitmekten, bu yolda ilerlemekten geri durduramayacaktır, caydıramayacaktır. Aynı kararlılık kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

    Gözaltında kimsenin olmadığını açıklayan Çelik, saldırının doğrudan AK Parti'ye değil, bunun demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

    Çelik, çetelerle; terörle; milletin birliğini bütünlüğünü, huzurunu, üniter yapıyı bozmaya çalışan şer güçleriyle karanlık odaklarla illegal örgütlerle mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Biz korksaydık bugünlere gelmezdik. Sayın Başbakan'ın her zaman söylediği gibi korkaklar tarih yazamazlar. Biz korkmadık, korkmuyoruz ve korkmayacağız. Hele hele böyle çapulculara biz meydanı bırakacak, bu çapulculara fırsat verecek bir irade değiliz, bir hükümet değiliz, bir siyasi irade değiliz" diye konuştu.

    Erdoğan bilgi aldı

    Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı ek binasındaki patlama ve AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldı.

    Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, resmi ziyaret için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Başbakan Erdoğan, yaşanan olaylarla ilgili Ergin ve Güler'i telefonla arayarak bilgi aldı.

    Çiçek'ten 'geçmiş olsun' telefonu

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip
    Erdoğan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    TBMM'den yapılan açıklamada, temas ve ziyaretler dolayısıyla Kosova'da olan Çiçek'in, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırılara ilişkin Başbakan Erdoğan ile telefonda görüştüğü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow