hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi eser kaçıran emniyet müdürüne 1 yıl hapis

    Tarihi eser kaçıran emniyet müdürüne 1 yıl hapis
    expand

    Tatil için geldiği Antalya'dan dönüşünde tarihi eser kaçırırken yakalanan İsviçreli Emniyet Müdürü'ne 1 yıl hapis cezası verildi ve cezası ertelendi.

    Eşi Denise Varone ile birlikte geçen yıl Antalya'ya tatile gelen İsviçre'nin Valais Kantonu Emniyet Müdürü Christian Varone, burada tarihi yerleri gezip, ülkesine dönmek için 31 Temmuz 2012'de Antalya Havalimanı'na gittiğinde, X-Ray cihazından geçirilen valizinde taş parçası bulundu.

    Antalya Müze Müdürlüğü'nde görevli bir arkeolog tarafından yapılan incelemesinde, taşların tarihi eser değeri taşıdığı belirlenmiş ve el konularak müzeye gönderilmişti.

    İsviçreli polis müdürü Varone de nöbetçi mahkemece tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Ülkesinde popüler bir kişi olan polis müdürü Christian Varone'nin tutuklanması, İsviçre'de geniş yankı bulmuştu. Avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Varone, sınırdışı edilmişti.

    Devam eden yargılamasında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi ve Varone'yi, 1 yıl 15 gün hapis ve 500 lira adli para cezasına çarptırdı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow