hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Haber-İş Sendikası'na silahlı saldırı

    Türkiye Haber-İş Sendikasına silahlı saldırı
    expand

    Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, 4 kişi yaralandı.

    Kızılay'daki sendika genel merkezine girmek isteyen bir grupla sendika çalışanları arasında tartışma yaşandı.
     
    Gruptan bazılarının ateş etmesi üzerine sendika çalışanı olduğu öğrenilen Şaban T. ile isimleri henüz öğrenilemeyen 3 sendika çalışanı yaralandı.

    Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

    Polis ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonucunda, olayda, kuru sıkıdan bozma tabanca kullanıldığı tespit edildi. Ekipler, olay yerinde 3 kovan buldu, üç kişinin silahla yaralandığı tespit edildi. Yaralılardan 2'sinin bacağından, bir kişinin de kolundan vurulduğu belirtildi.

    Öte yandan olayda, 3 kişinin de darp sonucu yaralandığı ifade edildi.

    Eski yönetici gözaltında

    Güvenlik güçleri, yaptıkları çalışmada ise olaya karıştığı belirlenen sendikanın eski yöneticilerinden Salih Daşdemir'in de aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.

    Salih Daşdemir'in daha önce yer aldığı sendika yönetiminden uzaklaştırılması üzerine dava açtığı, davayı kazanması üzerine de göreve başlamak üzere bugün sendika binasına geldiği bildirildi. Olayın ise Salih D'nin içeri alınmaması üzerine çıktığı öğrenildi.

    Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis ekiplerinin genel merkezdeki çalışmaları devam ediyor.

    Sendika Başkanından açıklama

    Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, sendikalarına yönelik saldırının eski Mali Sekreter Salih Daşdemir'in akrabaları ve hemşehrilerince yapıldığını ileri sürdü. Solak, sendika genel merkezinin önünde yaptığı basın açıklamasında, saldırıya ilişkin bilgiler verdi.Saat 11.00 civarında elleri sopalı 100 kişilik bir grubun sendika genel merkezine geldiğini iddia eden Solak, saldırganların sendika yöneticileri, çalışanları ve üyelerini darp ettiğini öne sürdü. Solak, şöyle devam etti:

    "Eski Genel Mali Sekreter Salih Daşdemir'in görevi, bir yıl önce Ankara 5. İş Mahkemesi'nin kararı sonucu aldığı ceza ve sendikal yasalar gereğince kendilinden düşmüştü. Bir yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün yetkisi olmamasına rağmen eski Genel Mali Sekreter Daşdemir'e göreve iadesiyle ilgili bir değerlendirme yapabileceğiyle ilgili bir yazı verilmiş, sendikamız da bu yazıyla göreve başlayabilme durumunun olmayacağı kendisine ve avukatına bildirilerek, yargı yoluna başvurması kendisine bildirilmiştir."

    Bunun üzerine Daşdemir'in saldırıya gerçekleştirdiğini ileri süren Solak, "Salih Daşdemir'in akrabalarının ve hemşehrilerinin sendikamıza saldırıları sırasında bizzat Salih Daşdemir tarafından yönlendirildiği de açıkça görülmüştür" iddiasında bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow