hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hak sahiplerine 15 milyon lira kira yardımı

    Hak sahiplerine 15 milyon lira kira yardımı
    expand

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ve binada bulunan hak sahiplerine 15 milyon lira kira yardımı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye genelinde 6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında Esenler, Beyoğlu, Kartal ve Şanlıurfa’da bulunan hak sahiplerine 15 milyon 500 bin kira yardımı yapıldı. 

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Ekim günü Türkiye’nin 35 ilinde aynı anda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk kira yardımı Esenler’de iki ayrı riskli alanda yürütülen dönüşüm çalışmaları için verildi. Bakanlık, mülk sahiplerine verilmek üzere Esenler Belediyesine 10 milyon lira kaynak aktarımında bulundu.

    Bakanlık, böylece Esenlerde 9.70 hektarlık bir alanda 331 binada yaklaşık 5 bin 430 bin nüfusa 18 ay boyunca 600 lira kira yardımı yapmış oldu.

    KARTAL BELEDİYESİ’NE DE KİRA YARDIMINDA BULUNULDU

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın her defasında dediği hazırlıklı belediyelerden ve razı olan vatandaşlardan başlayacağız, buralara elimizden gelen yardımı yapacağız söyleminin ilk örneği Kartal’da yaşandı. CHP idaresinde olan Kartal Belediyesi’nde kendi istekleri ile evlerinin riskli olduğunu tespit ettiren Kartal-Tüm- Emek –İş Sitesi’nin 7 bloğunda oturan 292 hak sahibine kira yardımı ve bir defaya mahsus kiracıların taşınma parasının ödenmesi için Bakanlık, belediyeye 3 milyon lira kaynak aktardı.

    18 ay boyunca 600 TL ödenecek kira yardımının ilk 5 aylık kısmı yönetmelik gereğince peşin ödendi. Diğer kalan kısımlar ise13 ay boyunca 600 TL olarak mülk sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak. Bakanlık aynı zamanda, kiracıların bir defaya mahsus olmak üzere bin 200 TL taşınma parasını ödedi.
    Bakanlık, İstanbul’un başka bir ilçesi olan Beyoğlu Belediyesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 87 bina için 2 milyon 500 bin lira kaynak aktarımında bulundu.

    URFA’DA KOLONLARI PATLAYAN BİNAYA KİRA YARDIMI YAPILDI

    Geçtiğimiz aylarda bazı gazetelerde yer alan Şanlıurfa’daki bir binanın kolonlarında yaşanan patlama nedeniyle yıkılmak üzere olduğu haberleri üzerine devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, binayı boşaltan mülk sahiplerine 18 ay boyunca 600 TL kira yardımı yapılması talimatı yerine geldi. Bakanlık geçtiğimiz ay mülk sahiplerinin banka hesaplarına ilk 600 TL’yi yatırdı.

    EV SAHİPLERİNE 18 AY, 600 LİRA KİRA YARDIMI

    Bakanlığın çıkardığı uygulama yönetmeliğinde, kira yardımının aylık 600 lirayı, yardım süresinin ise 18 ayı geçmeyeceği, aylık kira bedelinin, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu'nca yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleneceği belirtiliyor. Yönetmelikte, kira yardımının ilk 5 aya kadar olan kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin ödenebileceği de yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow