hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Askeri casusluk" davası Yargıtay'da

    Askeri casusluk davası Yargıtayda
    expand

    İstanbul'da görülen ve Ağustos 2012’de karara bağlanan "Askeri Casusluk ve Şantaj Davası" dosyası Yargıtay’a gönderildi.

    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ağustos 2012’de karara bağlanan muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı "Askeri Casusluk ve Şantaj Davası" dosyası Yargıtay’a gönderildi.

    56 sanığın yargılandığı ve İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 2 Ağustos’ta karara bağlandı. Casusluk suçlamasından tüm sanıkların beraat ettiği davada, bir numaralı sanık emekli Albay İbrahim Sezer 15 yıl 7 ay, Tuğamiral Şafak Yürekli 2 yıl 7 ay, TÜBİTAK Güvenlik Daire Başkanı Yücel Çipli de 13 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Diğer sanıkların da çeşitli oranlarda davanın gerekçeli kararı Aralık 2012’de mahkeme tarafından açıklandı.

    Daha sonra sanıklar, karara yönelik itirazlarını hazırladı. Mahkeme geçtiğimiz hafta itirazların da tamamlanmasının ardından dava dosyasını Yargıtay’a gönderdi. 105 klasörden oluşan dava dosyası, PTT Kargo yoluyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow