hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güler: "Türk bayrağının olmamasını nefretle kınıyorum"

    Güler: Türk bayrağının olmamasını nefretle kınıyorum
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, Öcalan'ın silah bırakma çağrısına ilişkin, "Dil barış dilidir, uygulamayı görmek lazım" dedi. Güler, Diyarbakır'daki etkinlikte Türk bayrağının olmamasını ise "nefretle" kınadı.

    Güler, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

    MHP'li milletvekillerinin Diyarbakır'daki etkinlikte Türk bayrağı bulunmaması yönündeki söz atmaları üzerine Güler, şöyle devam etti:

    "Şunu özellikle belirtiyorum; bugün Diyarbakır'da gerçekleştirilen nevruz etkinliği 7 kişilik bir tertip komitesi tarafından gerçekleştirildi. Burada Türk bayrağı olmamasını ben de buradan nefretle kınıyorum. Türk bayrağının orada olmaması bir büyük eksikliktir. Ben de kınıyorum.

    Elbette ki Terörle Mücadele Kanunu'nda bununla ilgili hükümler var. Bu kanunun 4. ve 7. maddelerinde Türk Ceza Kanunu'nun 215. maddesinde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 23. maddesinde yer alan aykırılıklar tespit edildiğinde, adli mercilere teslim edilecektir. Bu konudaki yetki ve sorumluluk adli mercilerindir, ancak bizim tespitlerimiz vardır. Bu tespitlerimiz adli mercilere teslim edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

    Gündemde hangi süreç olursa olsun, terörle mücadele kesintisiz sürecektir. Bizim, çözüm sürecinden anladığımız, birilerinin şartlı beklentilerini karşılamak değil, milli birlik ve kardeşlik projesi içerisinde herkesi kucaklayan, ülkede huzur ve güvenliğin tesisini amaçlayan bir ortamı oluşturmaktır."

    "Bundan sonrasını göreceğiz"

    "Abdullah Öcalan'ın silahları bırakın çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Güler, "Dil barış dilidir, uygulamayı görmek lazım. Bundan sonrasını göreceğiz tabi ki" karşılığını verdi.

    Bir gazetecinin, "Dün yaptığınız açıklamada, Diyarbakır'daki etkinlikte Öcalan posteri açılırsa suç teşkil eder demiştiniz" sözleri üzerine de Güler, "Adli merciler gereğini yapar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow