hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadilde savunmada ilk karar

    Anadilde savunmada ilk karar
    expand

    Anayasa Mahkemesi, anadilde savunmaya olanak tanıyan hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini esastan görüşecek.

    Anayasa Mahkemesi, 6411 sayılı Kanun'un, anadilde savunmaya olanak tanıyan hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin ilk incelemesini tamamlayarak esastan görüşülmesine karar verdi.

    Çankırı İnfaz Hakimliği, baktığı bir davada, 6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un sanığın sözlü savunmasını, kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapabilmesini öngören 1. maddesi ile tercüme hizmetinin tercüman listeleri oluşturuluncaya kadar sanığın kendisinin getirdiği tercüman tarafından yerine getirilmesini düzenleyen 2. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

    Başvuruyla ilgili ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, düzenlemenin iptal istemini daha sonra belirleyeceği bir tarihte esastan görüşerek karara bağlayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow