hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz'de şiddetli fırtına

    Karadenizde şiddetli fırtına
    expand

    Rize'de etkili olan şiddetli fırtınada Karadeniz Sahil Yolu'ndaki belediyeye ait bir sosyal tesis, bir çocuk parkı ve 5 balıkçı teknesi zarar gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gece boyu süren şiddetli fırtına nedeniyle Karadeniz'de oluşan yüksek dalgalar sahilde bulunan ve çay bahçesi olarak kullanılan Rize Belediyesi'ne ait sosyal tesiste hasar oluşturdu.

    Kent merkezi sahilindeki Çiftekavak Balıkçı Barınağı'ndaki 3 tekneyle bir çocuk parkı, Pazar ilçesi balıkçı barınağındaki 2 balıkçı teknesi de zarar gördü.

    Yüksek dalgalar, denizdeki taş gibi hafriyat malzemelerini Karadeniz Sahil Yolu'nun Fener Mahallesi kesimiyle Derepazarı, Çayeli ve Fındıklı ilçeleri bölümlerinde yola taşıdı. Bu nedenle bölgede trafikte aksamalar yaşandı.

    Karayolları ekipleri, yoldaki hafriyatı temizleyip ulaşımı normale çevirmek için çalışma başlattı.

    Belediye ekipleri tarafından vatandaşların denizden uzak durmaları konusunda anonslar yapılmasına rağmen uyarıları dikkate almayan çoğu kişi, dalgalar önünde fotoğraf çektirmeye çalıştı.

    Bu arada, ilçede öğrenim gördüğü belirtilen bir üniversite öğrencisinin ise sahilde yürürken dalgalara kapılarak sürüklendiği, arkadaşlarının yardımıyla denizden çıkarıldığı gözlendi.

    Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

    Bakırcı, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve karayolları ekiplerinin çalışmalara başladığını belirterek, "Dalga boyunun yükselmesi halinde sosyal tesise zarar geleceğini biliyorduk. Bunun için tesisi tahta kullanarak parça parça halinde yapmıştık. Bu sabah saatlerinde etkili olan dalga nedeniyle tesis hasar gördü" dedi.

    Fırtınadan balıkçı teknelerinin de etkilendiğini anlatan Bakırcı, "2006 yılında bu bölgede yaşanan hasar daha büyüktü. Bu kez o kadar büyük olmadı ve ucuz atlattık" şeklinde konuştu.

    Trabzon

    Fırtınanın etkisiyle boyu 10 metreyi bulan dalgalar, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki Çeşmeönü Limanı'nda balıkçı teknelerini rıhtımın üzerine çıkardı. Büyük balıkçı tekneleri bağlı oldukları demir zincirlerden kopması sonucu denize sürüklendi.

    Trabzon Faroz Balıkçı Barınağı'nda ise 2 teknede maddi hasar meydana gelirken dalganın etkisini sürdürmesi nedeniyle balıkçılar kıyıya bağlı teknelerini barınaklara çekmek zorunda kaldı.

    Denizdeki taş ve molozların Beşirli sahiline gelmesi nedeniyle yürüyüş yolu zarar görürken, büfeler ve parklarda sular altında kaldı.

    Giresun

    Şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, Giresun'da da 2 balıkçı teknesini batırırken, 3 tekneyi de denize sürükledi. Sahilde bulunan bazı iş yerleri ise hasar gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırtınanın etkisiyle boyu 8 metreyi bulan dalgalar, Giresun merkezde Cumhuriyet Parkı ve sahil kenarında bulunan bazı iş yerlerine zarar verdi.

    Öte yandan Hacı Hüseyin Mahallesi dolgu alanında bulunan lunapark da dalgalara maruz kaldı.

    Dalgaların dövdüğü kafe, mescit ve tuvalet yıkıldı. Bulancak ilçesinde ise bir kişinin çevredekilerin uyarılarına aldırmayıp iskelede fotoğraf çekerken dalgaya kapılıp denize düştüğü iddia edildi.

    Birkaç kez deniz üzerinde görülen ve daha sonra gözden kaybolduğu ileri sürülen genci arama çalışmalarının vatandaşlar ve güvenlik güçlerince sürdürüldüğü belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow