hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastane çalışanları iş bıraktı

    Hastane çalışanları iş bıraktı
    expand

    Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çalışan taşeron işçiler iş bıraktı, oturma eylemi yaptı.

    Mahkeme kararıyla hastanelerde taşeron işçi çalıştırılmayacağını savunan yaklaşık 100 kadar işçi sabah iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, mahkeme kararı ortadayken bugün yeniden taşeron işçi çalıştırmak için ihale yapılmasını protesto etti. 700 civarında taşeron işçinin çalıştığı hastanede eyleme yaklaşık 100 işçi katıldı. İşçilere bazı sendikalar ile öğretim üyeleri de destek verdi. Eylem nedeniyle üniversiteye davet edilen polis, yakın bir yerde önlem aldı.

    Üniversite yönetimine seslerini duyurmak isteyen işçiler adına üç kişi AÜ Genel Sekreteri ile görüştü. Görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığını söyleyen Sağlıkçı Devrim-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

    Kaya'nın kapı önündeki eylemi sona erdirip, ne yapılacağıyla ilgili karar belirleme teklifinde bulunmasına bazı işçiler tepki gösterdi. Çeşitli sloganlar atan işçiler eylemlerini kapı önünde yola oturarak devam ettirdi.

    Öte yandan AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, eylemin hastanede çalışmaları etkilemediğini, işlerde aksama olmadığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow