hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz Baykal'dan CHP'de birlik açıklaması

    Deniz Baykaldan CHPde birlik açıklaması
    expand

    CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "CHP içinde bir ayrışma, çatışma bekleyenler yanılgı içindedir. CHP birlik ve bütünlüğünü koruyacaktır" dedi.

    Partisinin Kayseri il başkanlığını ziyaret eden Baykal, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Kayseri'de dün Yeni Ufuklar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konferansa katıldığını ve bu günde partilileri ziyaret ettiğini belirten Baykal, "Herhangi bir çalışma yapmak için gelmiş olsam da il başkanımızı ve partili arkadaşlarımızı selamlamadan ziyaretimi tamamlamam mümkün değildir. Bu sorumluluk duygusu, bu anlayış içinde bir CHP'li olarak görevimi yerine getiriyorum" diye konuştu.

    CHP'nin tarih boyunca çok büyük sorumluluklar üstlendiğini ifade eden Baykal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş öncesinden başlayan büyük mücadelenin en kritik noktasında CHP'nin Türkiye'nin önünü açıp yön verdiğini belirtti. CHP'nin tarihi bir birikimi, tarihi bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Baykal, şunları kaydetti:

    "Şimdi yine tarihi bir dönemeçten geçiyoruz, güç günler yaşıyoruz. Bu noktada CHP'nin büyük sorumluluklar üstlenmesi kaçınılmazdır. Hepimiz CHP'li olmanın bilinci içinde bu görevimizi yapıyoruz. CHP bu dönemde de yine Türkiye'yi yanlışlıklara sürüklenmekten alıkoyacak, doğruyu gösterecek, tarihimize, bağımsızlığımıza, kimliğimize, birlik ve bütünlüğümüze, hukukumuza, demokrasimize, insan haklarımıza sahip çıkacaktır. Bu noktalarda ciddi bir görev aşamasındayız. Bu doğrultuda şuanda bir yönetim sorumluluğu üstlenmiyor olmamızın verdiği hareket esnekliğini de kullanarak adımlar atıyoruz.CHP içinde bir ayrışma, çatışma bekleyenler yanılgı içindedir. CHP birlik ve bütünlüğünü koruyacaktır, korumak zorundadır. Koruyor, bundan sonra da korumaya devam edecektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow