hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK, Komünist Manifesto'yu soruşturmayacak

    YÖK, Komünist Manifestoyu soruşturmayacak
    expand

    YÖK, Kocaeli'de öğrencilerine Komünist Manifesto'yu okuttuğu için savunmasını istediği öğretim üyesi hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

    Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde, "Anayasa Hukukuna Giriş" dersinde Komünist Manifesto'yu okuttuğu için bir öğrencinin şikayeti üzerine hakkında idari soruşturma açılan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Seydi Çelik için, YÖK'ten "soruşturmaya yer olmadığı" kararı çıktı.

    Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Seydi Çelik'in öğrencilerine derste Komünist Manifesto'yu okuttuğu, Michael Moore'un "Sicko" ve "Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi" belgesellerini izlettiği gerekçesiyle bazı öğrenciler şikayette bulununca, YÖK ifadesinin alınmasını istemişti.

    Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde YÖK'ün belirlediği bilirkişiye savunmasını veren Yrd. Doç.Dr. Seydi Çelik'e öğrencileri destek vermiş, bu savunmanın ardından da YÖK'ün vereceği karar beklenmeye başlamıştı. Daha önce kendisine destek veren öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, "Öğrencilerin beni okuttuğum kitap ve izlettiğim belgesel yüzünden YÖK'e şikayet etmesi ve YÖK gibi bir kurumun bunu ciddiye alıp savunmamı istemesi üzücüdür" diyen Seydi Çelik hakkındaki karar belli oldu.

    Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'ndan Yrd.Doç.Dr. Seydi Çelik'e bugün, "YÖK'ten gelen yazıya istinaden" gönderilen yazıda, YÖK'ün söz konusu iddia ile ilgili olarak "soruşturmaya yer olmadığına" karar verdiği bildirildi.

    Bugün bu kararı diğer öğretim üyeleri ve öğrencilerine değerlendiren Yrd.Doç.Dr. Seydi Çelik, "Sonuçta olması gerek buydu. Ortaçağ kafası tokat gibi cavap aldı" dedi. Yrd.Doç.Dr. Çelik, "Bu Anayasa hukukunun kapsamı içinde yeralan bir kitap.  Belgesel izletmek de, akademik anlamda bir özgürlük ve öğrencilerin farkındalığını arttıracak, bilgi dağarcıklarını geliştirmeye yönelik ek kaynaklar olarak değerlendirilmesi gerekir" derken, kendisini bu konuda şikayet eden öğrenciler hakkında da yasal işlem başlattıracağını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow