hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavi Marmara için komisyon oluşturuldu

    Mavi Marmara için komisyon oluşturuldu
    expand

    Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödenmesi için komisyon oluşturulduğunu söyledi.

    Bağış, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Sultanbeyli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

    Bağış, Türkiye'de 10 yıldır başarı üzerine başarı eklediklerini anlatarak, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine değindi.

    İsrail'in tarihinde ilk defa bir ülkeden özür dilediğini vurgulayan Bağış, sadece özürle kalınmadığını, diğer şartlarının da kabul edildiğini aktararak, şöyle devam etti: "Mavi Marmara saldırısında 9 vatandaşımız şehit oldu. Onuncu kardeşimiz de maalesef yatalak durumda, bilinci yok. Bu 10 kardeşimizin yakınlarının hak ettikleri tazminatı alabilmeleri için bir komisyon oluşturuyoruz. İsrail tarafında İsrail'in Adalet Bakanı, bizim tarafımızda Başbakan Yardımcımız sayın Bülent Arınç'ın başkanlığında Adalet Bakanımız, meclisten ilgili hukukçularımız, milletvekillerimiz, Dışişleri Bakanlığı'ndan gerekli bürokratlarımız birlikte çalışacaklar, bu müzakereyi yapacağız. İnşallah önümüzdeki hafta onunla ilgili ilk toplantıyı gerçekleştiriyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow