hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Öcalan suçlaması

    Bahçeliden Öcalan suçlaması
    expand

    Öcalan ile görüşecek BDP'lileri Başbakan Erdoğan'ın belirlediğini söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, "Öcalan'ın himayesine girmiş, onun kölesi olmuş. Şimdi de ağalık satıyor" dedi.

    Antalya'da gezisinin ikinci gününe MHP'li belediye başkanlarının katılımıyla Manavgat'ta gerçekleşen "Belediye Başkanları- 2013" toplantısının, kapanış oturumunda konuşan Devlet Bahçeli, ardından Serik Belediyesi'nce düzenlenen Cuma Pazarı ve Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

    "İşler hımbıl gidiyor"

    Tören alanına partililerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları eşliğinde giren Devlet Bahçeli, törende yaklaşık 4 bin kişiye yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı sonucunda esnafın, işçinin, köylünün, 2002 yılı öncesini arar hale geldiğini söyledi. Buna karşın halkın, Başbakan Erdoğan'ın televizyonlarda "ağzından bal akan" konuşmalarını sabahtan akşama kadar takip ettiğini belirten Bahçeli, "İşler hımbıl gidiyor, Başbakan'ın ağzından bal akıyor" dedi.

    Devlet Bahçeli, "AKP'ye destek veren, hala da oyunu eksiltmeyen insanlarımız son günlerdeki Türkiye manzarasını iyi görmelidir. Bu vebalin altına ellerini koymamalılar" diye konuştu.

    Türkiye'nin ekonomik ve sosyal birçok sorunu olduğunu, bunlar zaman içinde çözülebilecekken bugün ortaya milletin ve devletin bekası sorunu çıktığını savunan Bahçeli, bu sorunun "ateşle imtihan" olduğunu söyledi. Bahçeli, "AKP'nin sayın Başbakanı, 10 yıllık iktidarı döneminde 'usta oldum' diye kasıla kasıla geziyor ama çıraklık dönemini aratır halde. Hiç olmazsa çıraklıkta acemiydi, aceleciydi, yanlışı cürmü kadar yakıyordu ama şimdi Türkiye'yi yakıyor" şeklinde konuştu.

    "Öcalan'ın himayesinde"

    İktidarı, PKK ile müzakere etmekle suçlayan Bahçeli, Öcalan'ın siyasete getirilerek meşrulaştırıldığını ileri sürdü. Bahçeli, "2009'da açılım denen zırvayla başlattılar. Açılım bir yıkım projesidir. Şimdi ise İmralı'ya gidiş geliş serbest hale geldi. Canı kim isterse gidiyor. Ama gitmek için sayın Başbakan'dan, ve Adalet Bakanı'ndan izin alacak. O da diyor ki, devleti elinde bulundurduğu için, kendini başbakan zannettiği için hattı zatında Öcalan'ın himayesine girmiş, onun kölesi olmuş, şimdi de ağalık satıyor. Sen, sen, sen gidebilirsin diyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow