hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bekir Bozdağ: "Silahların susması kötü mü oldu?"

    Bekir Bozdağ: Silahların susması kötü mü oldu
    expand

    "Çözüm süreci"ne ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Silahların susması, kötü mü oldu?" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afyonkarahisar Belediye Sosyal Tesisleri'nde partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen 39. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "çözüm süreci"ne değindi. Kendilerinden önce Türkiye'de 10 yıl boyunca "sol zihniyetin" iktidarda olduğunu ileri süren Bozdağ, "Adı başka da olsa CHP iktidardaydı. 10 sene de Türkiye'de terörü bitirmek istediniz de Afyonkarahisarlılar, Yozgatlılar ellerine ayaklarına mı yapıştı? Neden bitmedi, niye bitiremedi? Güvenlik boyutuyla bu meselenin bitmeyeceği çok açık. Dünyanın başka yerlerinde de sadece güvenlikçi politikalarla bunu sona erdirmiş ülke yok. Bütün enstrümanları, terörü sonlandırmak için hep beraber kullanmamız lazım. Adımlar atmak lazım, çözüm niyeti ile adım atmak lazım" diye konuştu.

    "Silahların susması, kötü mü oldu?"

    "Çözüm sürecini", "terörü çözmek için" başlattıklarını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

    "Terör unsurları, Türkiye sınırlarının dışına silahlarını bırakarak çıkacak' diyoruz. Neresi yanlış bunun? Türkiye'ye ne zararı var? Silahları bırakıp, insanlar fikirlerini söylese kıyamet mi kopar? Fikri güçlü olan, başkasının fikrinden korkmaz. Eğer fikriniz varsa biz de onun karşısında fikrimizi söylüyoruz. Kaçırılan kamu personeli serbest bırakıldı. Kötü mü oldu? Silahların susması, kötü mü oldu? Terör örgütü militanlarının Türkiye topraklarının dışına çıkması kötü mü oldu? Bunların hepsi bizim milletimizin lehine olan şeyler. Terör sorununu çözmüş bir Türkiye, her alanda büyük sıçramalar yapacaktır. Bundan rahatsız olanları biliyoruz. Terörden beslenenler, bunlardan rahatsızlar. Kimileri siyaseten, kimileri uyuşturucu, bilmem silah ticareti, bilmem insan kaçakçılığı, gayri hukuki ekonomik çıkarları nedeniyle, kimileri 'AK Parti zayıflasın da kim zayıflatırsa zayıflatsın' düşüncesiyle buna karşı çıkabilirler."

    "Prizler yangın çıkarmak için Türklerin evini mi buluyor?"

    Bozdağ, buradaki konuşmasında Almanya'da Türklerin kaldığı binalarda çıkan yangınlara değindi. Bir süre önce Afyon'da toprağa verilen 8 Türk'ün öldüğü Almanya'daki yangının ardından bugün de Köln'de Türklerin yaşadığı bir binada yangın çıktığını hatırlatan Bozdağ, konuyu takip ettiklerini söyledi. Alman hükümetinin ve eyalet hükümetinin bu olayların üzerine gitmek zorunda olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

    "Bu yangınlar çıkmak için Türklerin evini nasıl tespit ediyor, anlamakta zorlanıyorum. Acaba sadece Türklerin meskun olduğu evlerdeki prizlerde bir karışıklık oluyor da başka evlerde neden olmuyor? Prizler, yangın çıkarmak için sadece Türklerin bulunduğu evleri mi seçiyor?" Böyle bir akli melekesi var mı diye merak ediyorum. Ben böyle bir şeyin olduğunu söylemiyorum, ama Alman yetkililerin bir yangın çıktıktan 5 dakika sonra, 'Bu işin arkasında nasyonel, ırkçı, yeraltı örgütü veya Neonaziler ile bağlantısının olduğununa ilişkin emareye rastlanmadı' açıklamasını yapınca, ben bu soruları sormak zorunda hissediyorum. Hangi bilgi ile bunu 5 dakika sonra yapıyorsunuz? Hangi veriye dayanarak böyle bir değerlendirme yapıyorsunuz?"

    Bozdağ, Alman yetkililere işin esasına inmeleri yönünde de çağrıda bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow