hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doktora saldırıya 11 yıl hapis

    Doktora saldırıya 11 yıl hapis
    expand

    Adana'da, doktor Perihan Yasemen Canöz'e, döner bıçağıyla saldıran 23 yaşındaki İlhan Yüksel 9 yıl 6 ay 17 gün, kayınbiraderi Ömer Argındoğan ise 11 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

    Olay, 14 Ekim 2011'de Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre İlhan Yüksel, kayınbiraderi Ömer Argındoğan ile ateşi yükselen oğlu Ayaz Metin Yüksel'i hastanenin acil servise götürdü. Hasta çocuk, acil servisteki ilk müdahalenin ardından çocuk servisinde gözlem altına alındı.

    Burada görevli Dr. Perihan Yasemen Canöz, hastayı muayene ettiği sırada çocuğun dayısı Ömer Argındoğan, tahlil raporlarını doktorun önüne fırlatarak bakmasını istedi. Bunun üzerine Dr. Canöz, hastanenin güvenlik görevlilerine hastanın başında sadece annesinin kalmasını, diğer yakınlarının dışarı çıkartılmasını söyledi.

    Dışarı çıkmak istemeyen Ömer Argındoğan, pantolonunda sakladığı 89.5 santimetre uzunluğundaki döner bıçağını çıkartarak, "Beni dışarı çıkaramazsın. Bu çocuğa bir şey olursa, sizi öldürürüm. Buradan çıkamazsınız" diyerek bağırdı. Diğer şüpheli İlhan Yüksel de güvenlik görevlilerini bıçakla tehdit etti. İhbar üzerine servise gelen polis ekipleri tarafından zor kullanılarak gözaltına alınan şüpheliler, götürülürken de hastanenin kapı camını kırdı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen 2 şüpheli, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Doktordan özür diledi

    Sanıklar hakkında, hakaret suçundan 2'şer yıl, tehdit suçundan 5'er yıl, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 4'er yıl, kamu malına zarar verme suçundan da 6'şar yıla kadar olmak üzere toplam 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada Dr. Perihan Yasemen Canöz'den özür dileyen sanık Ömer Argındoğan, "Olaydan önce eniştem ile alkol alıyordum. Ablam arayarak yeğenimin hasta olduğunu ve hastaneye götürdüğünü söyledi. Biz de hastaneye gittik. Alkolün etkisiyle tartışma ve bu tartışma esnasında da küfretmiş olabilirim. Bundan dolayı kendisinden özür diliyorum. Bıçağı da hasmım olduğu için üzerimde taşıyordum" dedi.

    'Kendimizi kilitledik'

    Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Dr. Perihan Yasemen Canöz, "Ben hastayı muayene ederken sanıklardan biri elindeki tahlilleri önüme doğru fırlatarak 'Bunlardan anlamıyor musunuz?' dedi. Ben de hastanın yanında annesi ve babasının dışında kimse kalmaması yönünde güvenlikçilere talimat verdim. Bunun üzerine saldırıya geçtiler. Diğer doktor hanımla birlikte doktor odasına geçerek kapıyı üzerimize kilitledik" diye konuştu.

    Mahkeme hakimi, sanıklardan Ömer Argındoğan'ı 'hakaret, tehdit, kamu görevlisine direnmek, kamu malına zarar vermek ve bıçak bulundurmak' suçlarından toplam 11 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık İlhan Yüksel'e de 9 yıl 6 ay 17 gün hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan sanıkların cezası onanırsa cezaevine girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow