hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'nın kaçırdığı korucuyu teslim alacaklar

    PKKnın kaçırdığı korucuyu teslim alacaklar
    expand

    İHD ve Mazlum-Der üyelerinden oluşan bir heyet, PKK'nın kaçırdığı geçici köy korucusu Esat Faruk'u Irak'ta teslim alacak.

    PKK'nın kaçırdığı geçici köy korucusu Esat Faruk'u teslim almak üzere oluşturulan heyet, Irak'a gitmek üzere yola çıktı.

    Hakkari'de 2 ay önce Işık köyünde PKK'ıllar tarafından kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan geçici köy korucusu Esat Faruk'un ailesi Mazlum-Der ve İHD'ye başvurararak yardım istedi. Bunun üzerine Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalı'nın yer aldığı heyet, bugün sabah saatlerinde Habur sınır kapısından Kuzey Irak'a geçti.

    İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "Köy korucusu Esat Faruk'u almak için gidiyoruz. Ailesi bize başvurdu. Bu başvuru üzerine bizler de Kuzey Irak'a gidip köy korucusunu teslim alacağız. Bir aksilik çıkmazsa yarın alacağız" dedi.

    Aile bireylerinin görüşmede Faruk'un teslim alınması konusunda kendilerinden yardım talep ettiğini ifade eden Selahattin Çoban ise şöyle konuştu:

    "Faruk'un serbest bırakılacağının teyit edilmesi üzerine benim yanım sıra Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalı'nın yer aldığı bir heyet oluşturduk. Irak'a geçiş için Habur Sınır Kapısı'na gitmek üzere yola çıktık. Yarın Irak'ta Faruk'u teslim alacağız. Bunun yanı sıra bir süre önce kaçırıldığı belirtilen Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak'ın örgütün elinde olduğuna ilişkin haberler okumuştuk. Yarın yapacağımız görüşme sırasında Sadi Özatak'ın da teslim edilmesini isteyeceğiz. İnşallah onu da alırız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow