hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'nın kaçırdığı korucu serbest bırakıldı

    PKKnın kaçırdığı korucu serbest bırakıldı
    expand

    PKK'nın kaçırdığı geçici köy korucusu Esat Faruk'un teslim alındığı bildirildi.

    PKK tarafından Hakkari'de kaçırılan geçici köy korucusu Esat Faruk'u teslim alan heyette bulunan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Faruk'un Duhok'a bağlı Metinan bölgesinde kendilerine teslim edildiğini söyledi.

    İnsan Hakları Derneği(İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari Barosu temsilcisi Avukat Erol Çalı, İHD'den Ferzende Taş ve Sait Çağlayan'dan oluşan heyet ile sabah saatlerinde Faruk'un teslim alınacağı Metinan bölgesine gittiklerini belirten Şen, " Esat Faruk'u saat 10.30 gibi teslim aldık. Sağlığı yerinde, herhangi bir olumsuzluk yok, Türkiye'ye dönüyoruz" dedi.

    Esat Faruk ile Irak'ta onu teslim alan heyet daha sonra, karayoluyla Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Faruk'un, Habur Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ndeki ifade işleminin ardından Hakkari'ye gideceği bildirildi.

    Kaçırılan geçici köy korucusu Faruk'un teslim alınması için aralarında Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalı'dan oluşan heyet 3 Nisan'da Irak'a geçiş yapmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow