hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Kaide'nin Türkiye'deki ölüm listesine ulaşıldı

    El Kaidenin Türkiyedeki ölüm listesine ulaşıldı
    expand

    Tekirdağ Emniyeti'nin düzenlediği operasyonla yakalanan El-Kaide'li militanların suikast hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Örgütün "ölüm listesi"nde ünlü isimlerin de adı geçiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Polis, örgütün Acun Ilıcalı, Adnan Oktar, Koç Müzesi, ABD Büyükelçiliği ile Balat'ta bulunan Sinagog'a saldırı hazırlığında olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

    Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Afganistan'daki kamplarda eğitim gördükten sonra 2 yıl önce Çorlu'ya gelerek yerleşen bir El-Kaide örgüt üyesini takibe aldı.

    Yapılan tekip sonucunda El-Kaide terör örgütünün Türkiye grubunun Çorlu ve İstanbul'un Büyükçekmece İlçesi'ndeki iki hücre evi tespit edildi. Polis, örgüt üyelerinin ciddi miktarda patlayıcı madde temin ettiğini ve hedef seçtikleri yerlere bombalı eylem hazırlığında olduğunu belirleyince operasyon için düğmeye bastı.

    22 kio C-4 ele geçirildi

    Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorlu'daki hücre evde 5 tüfek, 5 tabanca ile 8 militan, Büyükçekmece Kamiloba Mahallesi İstanbul Caddesi Yenikent Sitesi'ndeki bir dairede 4 örgüt üyesi ile birlikte, 22 kilo patlamaya hazır alarm düzeneği bulunan C-4 ele geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ Emniyeti Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan 12 şüpheliden 2'sinin Çeçen, 2'sinin Azeri kökenli, 8 örgüt üyesinin ise Türk olduğu ortaya çıktı.

    El Kaide örgütünün hücre evlerinde ele geçirilen 6 dizüstü bilgisayar ve diğer dokümanlar incelenmek üzere Terörle Mücadele Daire Başkanlığı uzmanlarına gönderildi.

    Hedefte Acun Ilıcalı ve Adnan Hoca var

    Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'ndaki bilişim uzmanları, dizüstü bilgisayarların şifrelerini kırarak içindeki dosyalara ulaştı.

    Uzmanlar tarafından deşifre edilen bilgisayar dosyalarında, televizyon programcısı Acun Ilıcalı ile kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinan Adnan Oktar'a ait ev ve işyerlerinin fotoğrafları, istihbarat notları çıktı.

    Ayrıca örgüt üyelerinin bombalı eylemler için hazırlık yaptıkları Koç Müzesi, Amerikan Büyükelçiliği ve Balat'taki bir Sinagog'a ait krokiler de bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow