hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS başvuruları pazartesi başlayacak

    LYS başvuruları pazartesi başlayacak
    expand

    Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) başvurular, 22 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

    ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'ye başvurabilecek.

    LYS'lere girme hakkı kazanan adaylar, başvurularını 22-29 Nisan'da yapabilecek, başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacak.

    2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, LYS'ler de dahil, ÖSYS Sistemi ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsıyor. Adayların, başvurudan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

    LYS başvuruları, internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusunu başvuru merkezi aracılığıyla yapan adaylar, 2 TL başvuru hizmeti ücreti ödeyecek.

    Adaylar 5 LYS'den, hesaplanmasını istedikleri sınavlara girebilecek. LYS başvurularıyla sınav ücreti bilgileri ÖSYS kılavuzunda yer alıyor.

    Adaylar Akbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Türk Ekonomisi Bankası ve DenizBank'ın tüm şubeleriyle internet bankacılığı aracılığıyla sınav ücretini yatırabilecek.

    Adaylar sınav ücretini tüm PTT iş yerlerinden veya kredi kartıyla da yatırılabilecek. LYS başvuruları için adayların hangi LYS'lere girmek istediklerine karar vermeleri, sınav ücretini yatırmaları, internet veya bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurularını yapmaları gerekiyor.

    İnternetten başvuracak adayların "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekiyor. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak.

    Adayların başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeleri ve yerleştirmeye kadar saklamaları gerekiyor. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların başvurularını bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacak.

    Adayların, başvurularını tamamladıktan sonra başvuru bilgilerini ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr adresinden kontrol etmeleri gerekiyor.

    LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow