hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın'da okul sütü zehirledi

    Aydında okul sütü zehirledi
    expand

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde okul sütü içtikten sonra rahatsızlanan 28 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

    Aydın'ın İncirliova ilçesindeki Hürmüz Ayaydın İlköğretim Okulu'nda, okul sütü içtikten sonra rahatsızlanan 28 öğrenci, ambulanslarla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eker öğrencilerin sağlık durumlarının ciddi olmadığını söyledi.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında İncirliova İlçesi'ndeki Hürmüz Ayayadın İlkokulu'nda öğrencilere bugün de süt dağıtıldı.

    Saat 11.30 sıralarında okul sütünü içtikten sonra öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi şikayetler başladı. Okul yönetimi öğrencilerin rahatsızlanması üzerine sağlık ekiplerine haber verdi.

    Çocuklarının rahatsızlandığını öğrenen aileler okula akın etti. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan 28 öğrenci ambulanslarla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazı öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, veliler çocukları sakinleştirmeye çalıştı.

    1'inde zehirlenme belirtisi, 27'si psikolojik

    Acil servise getirilen öğrencilere, ilk kontrollerinin ardından serum takıldı. Öğrenciler serum tedavisinin ardından gözlem altına alındı. Aydın Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Mehmet Özkan hastaneye gelerek, acil servise getirilen öğrencilerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

    Özkan, zehirlenme teşhisiyle hastanede gözlem altına alınan 28 öğrenciden birinde zehirlenmeye bağlı ishal tespit edildiğini, diğer öğrencilerde zehirlenme bulgusuna rastlanmadığını ve psikolojik olarak çocukların etkilendiklerini tahmin ettiklerini dile getirdi.

    Aileler tepkili

    Çocuklarını hastaneye kaldırıldığını öğrenen bazı aileler de hastaneye koştu.

    Sütten zehirlendiği ileri sürülen öğrencilerden N.G.'nin babası Ferit G., okul sütü istemediklerine dair dilekçe vermelerine rağmen çocuklarına süt verildiğini iddia edip, "Kızımın süte alerjisi yok. Ancak okul sütüne ilişkin yapılan ankette okul sütü istemediğimizi belirmiştik. Buna rağmen kızıma süt içirilmiş. Kızım o sütten zehirlenerek ishal oldu" dedi.

    Okulda inceleme

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eker, Tarım İl Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı yetkilileriyle okulda dağıtılan sütlerle ilgili okulda inceleme yaptı.

    Sütlerin geçen hafta okula geldiğini ve kapalı alanda muhafaza edilen sütlerin son kullanma tarihine 3 ay süre olduğunu ifade eden Eker, "Sütten kaynaklı bir zehirlenme olduğunu düşünmüyoruz. Bununla ilgili incelemeler yapıldı ve analiz için numuneler alındı. Öğrencilerden birkaçında mide bulantısı olunca diğer öğrenciler de psikolojik olarak etkilenmiş. Her ihtimali göz önüne alarak öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin korkulacak bir sağlık durumları yok" diye konuştu.

    Geçen hafta okula dağıtılan 167 paket okul sütünün incelemeye alındığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Aydın Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow