hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buldan: "Çekilme 2 gün sonra başlayacak"

    Buldan: Çekilme 2 gün sonra başlayacak
    expand

    BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "2 gün sonra geri çekime süreci başlayacak. Hükümetin de devletin de pratik bazı adımlar atması lazım" dedi.

    Buldan, Ağrı'da partililere yaptığı konuşmada, tarihi süreçte çözüme ulaşılması adına herkesin çaba gösterdiğini söyledi.

    Barışın, savaştan daha zor olduğunu vurgulayan Buldan, "Barış süreçleri dünya tarihlerinde de görüldüğü gibi istenmeyen güçler tarafından sabote edilmeye, sekteye uğratılmaya çalışılır. Savaştan rant elde edenler, kanla beslenenler, savaşın devam etmesini isteyenler sürekli meydanlara çıkmış, barışa engel olmuşlardır. Tıpkı bizim coğrafyamızdaki gibi bu süreçte de barışı istemeyenler ve bozmaya çalışanlar olacak" diye konuştu.

    Türkiye'nin demokratikleşmesinden yana tavır aldıklarını ispat etmek zorunda olduklarını belirten Buldan, sokaklarda ve alanlarda bunu anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

    Demokratik, halkların kardeş olduğu, herkesin ana dilde eğitim gördüğü, kendi kültürünü yaşadığı özgür bir Türkiye için yollara çıktıklarını dile getiren Buldan, şöyle konuştu: "Bu süreçte bizi mutlu eden tek şey, 3 aydır ne bir asker cenazesi var ne de bir gerilla cenazesi. Artık analar ağlamıyor. Eğer annelerimiz ağlamıyorsa çocuklarımız yetim kalmıyorsa gencecik fidanlar toprağa düşmüyorsa bu, güzel bir şey değil mi? Bundan herkesin mutluluk duyması gerekir. 2 gün sonra geri çekilme süreci başlayacak. Hükümetin de devletin de pratik bazı adımlar atması lazım."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow