hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "PKK'nın tarih açıklaması yanlış"

    PKKnın tarih açıklaması yanlış
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünün tarih açıklaması yanlış. Nasıl girdilerse öyle çıkarlar. Bizim için esas olan silahları bırakıp ülkeyi terk etmeleriydi" dedi.

    Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, yapılan son anketlerde AK Parti'nin oyunun yüzde 52 civarında olduğunu açıkladı.

    28 Şubat sürecinde, Milli Gençlik Vakfı, Sahabe Eğitim ve Kültür Vakfı, Zöhre Ana Ali Sosyal Hizmet Vakfı'nın da aralarında bulunduğu 9 vakfın kapatıldığını hatırlatan Erdoğan, ''Şimdi bu mağduriyeti gidermek amacıyla, bu antidemokratik uygulamaya son vermek amacıyla kapatılan bu vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak bir tasarıyı Meclis'e gönderiyoruz'' diye konuştu.

    İmralı görüşmeleri:
    Başbakan Erdoğan, devletin milli istihbarat teşkilatının bugün olduğu gibi geçmişte de İmralı ile görüştüğünü vurgulayarak, ''Eğer MHP Genel Başkanı hükümetin ortağı olduğu dönemde yapılan bu görüşmelerden habersizse o daha da vahimdir. Benim haberim yoktu diyene sorarlar. Sen o hükümette bostan korkuluğu muydun?'' ifadelerini kullandı.

    Bahçeli'ye sert eleştiriler:
    Erdoğan konuşmasında MHP liderine de sert eleştirilerde bulundu.

    ''1999 süreci için üç maymunu oynayan, kuzu kesilen Bahçeli şu anda kükreyen aslan rolleri kesiyor'' diyen Başbakan, 1999 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin iktidar ortağı olduğu dönemde de İmralı ile görüşmeler yürütüldüğünü söyledi.

    Başbakan, ''o zaman neden ihanet var diye ortalığı velveleye vermedin'' diye sordu.

    Yeni hedef: 2053
    "2023, 2071" derken bugünkü konuşmasında yeni hedefin 2053 olduğunu da açıkladı.
     
    Başbakan Erdoğan bugünün çocukları için tıpkı İstanbul'un fethedildildiği dönemdeki gibi dünya lideri bir Türkiye için kolları sıvadıklarını söyledi.

    Suriye'de Banyas'taki sivillere saldırı:
    Başbakan konuşmasında, ''Suriye Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır'' dedi.

    Erdoğan sözlerine, "(Suriye'de yaşananlar) Uluslararası toplumun, özellikle İslam dünyasının yanı başımızda yaşanan soykırım girişimi karşısında uyanmasını derhal somut çözümler üretmesini bekliyoruz. Güvenlik Konseyi, Arap Ligi derhal toplanmalı, bu konuda uygulayıcı kararlar alınmalı. Banyas'taki soykırım girişimini derhal gündemine almalı. Somut tedbirler üretmelidir" diye devam etti.

    Erdoğan Suriye ile ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü:

    -Ağzında emzik olan bebeğe kurşun sıkılıyor. Dengeler adına bütün dünya buna sessiz kalıyor. Ben o fotoğrafta yavruların üst üste şehit edilmiş halini görünce adeta çılgına dönüyorum. Ama diğerlerinin böyle bir derdi yok. Batsın sizin uluslararası siyasetiniz. Böyle vicdansız siyaset olmaz olsun.

    -İsrail'in Şam'a yaptığı hava saldırısı asla kabul edilemez. Hiçbir gerekçe, hiçbir bahane, bu operasyonu mazur gösteremez. Bu saldırılar Esed'in eline, gayri meşru Suriye rejiminin eline altın tepsi üzerinde sunulan kozlardır, fırsatlardır.

    -Banyas'taki manzara en az Kerbela'daki kadar acıdır. Katiller de en az Yezid kadar alçaktır.

    "İlkemiz silahları bırakıp ülkemizi terk etmeleri"

    AK Parti grubu sonrası kuliste gazetelcilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan terör örgütü PKK'nın yarından itibaren kademeli olarak Türkiye sınırlarının dışına çekilmesi öncesi "PKK silahsız çekilsin" çağrısını bir kez daha dile getirdi.

    AK Parti grubu sonrası kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, verilen tarihlerin, yazılı medyada gösterilen haritaların gayri ciddi tespitler olduğunu söyledi.

    Başbakan, "Hükümet, devlet olarak ortaya bir şey koyduk, ilkemiz silahlar bırakılmak suretiyle ülkemizi terketmeleridir" diye konuştu.

    Terör örgütünün tarih açıklamasının da yanlış olduğunu belirten Erdoğan, "Nereden nasıl terk ederler onların bileceği bir şeydir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler. Bunun dışında herhangi bir tanımlama yapmak bir defa bizim şu anda stratejimiz, taktiklerimiz içeresinde yer almaz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow