hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol boru hattında yangın

    Petrol boru hattında yangın
    expand

    Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, sulama kanalında çalışan bir iş makinesinin petrol boru hattını delmesi sonucu yangın çıktı.

    Diyarbakır'ın Yemişalan ve Çiftlik Mahalleleri arasında, DSİ sulama kanalında çalışma yapan özel bir firmaya ait operatör Şefik Ergörer'in kullandığı iş makinasının, BOTAŞ'a ait petrol boru hattını delmesi üzerine, patlama meydana geldi.

    Patlamayla birlikte iş makinası metrelerce uzağa savrulurken, Şefik Ergörer adlı operatör ise alevler arasında kaldı.

    Patlama sesini duyan çevredeki çobanların çabasıyla Ergörer ağır yaralı olarak kurtarıldı.

    Kent merkezine 10 kilometre mesafedeki Yemişalan ve Çiftlik Mahalleleri arasında bugün saat 16.00'da meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangındaki alevler 50 metreye kadar yükselirken, akaryakıtın yanmasıyla birlikte gökyüzüne yükselen dumanlar çok uzak noktalardan bile görüldü.

    Patlama ve yangınla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sivil savunma ve itafiye ekipleri, Sivil Savunma İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, polis ve jandarma ekipleri, hızla olay bölgesine ulaştı.

    Ancak alevlerin çok büyük olması nedeniyle ekiplerin yangın söndürme çabası yetersiz kaldı. Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterler de yangın bölgesinde sürekli uçuşlar yaparak, tespit ettiği bilgileri aşağıdaki bulunan yetkililere iletti.

    Ağır yaralanan iş makinası operatörü Şefik Ergörer, bölgeye gelen ambulanslar ile Dicle Üniversitesi Acil Servisi'ne kaldırılarak Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

    İlk müdahaleden sonra Ergörer'in 4'üncü dereceden yanık olduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

    Saat 16.00 sıralarında başlayan yangın, saat 18.00 itibariyle kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow