hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç: "Sorumlular hesap verecek"

    Arınç: Sorumlular hesap verecek
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay Reyhanlı'daki patlamalara dair, "Bu işin sorumluları yargı önünde elbette hesaplarını verecekler, cezalarını görecekler'' dedi.

    Arınç, Turgutlu ilçesinde İbret Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, dün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çok acı bir olay yaşandığını, 46 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

    Bakanların olay yerine koştuğunu dile getiren Arınç, "Bu ahlaksızca, vahşice, haince işlenmiş cinayetin inşallah sorumluları en kısa sürede bulunacak. İnsanların hayatına son veren bu vahşi, belki sırtlandan daha vahşi kimse, arkasındaki onu götüren kimse, kuklacıyı oynatan kimse, bombayı koyan kadın erkek yaşlı çoluk çocuk fark etmeksizin insanların hayatına kasteden kim veya kimlerse
    onların cezaları verilecek. Bu bizim hükümetimizin görevidir. Hepimiz vazife başındayız ama acımız büyüktür. Allah hayatını kaybedenleri rahmet eylesin, yaralılara sağlık, afiyet versin. Vefat eden kardeşlerimizin başta aileleri olmak üzere tüm Reyhanlı'ya tüm milletimize Allah sabır versin, başsağlığı versin."

    Çözüm süreci

    Türkiye'deki çözüm sürecine işaret eden Arınç, "Türkiye, terörden kurtulma çabası içindeyken, adeta yeniden bahar doğuyormuş gibi 7'den 70'e insanlar artık 'Silahlar susacak, şehit cenazeleri gelmeyecek, anneler gözyaşı dökmeyecek, biz birbirimizle daha iyi kucaklaşacağız' hayalini kurarken ve bunu ben kendi gözlerimle görüyor ve büyük bir ümitle çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çalışıyorken bir yerlerin hainleri de hala bomba patlatmaya, hala kan dökmeye devam ediyorlar. İnşallah son olacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow