hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezi Parkı’nda gece nöbeti

    Gezi Parkı’nda gece nöbeti
    expand

    Taksim Gezi Parkı'nın bir bölümünün yıkılmaya başlamasının ardından eylemciler parka akın etti. Eylemciler dün geceden itibaren bekleyişlerini sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında dün gece yarısı Gezi Parkı'nın Asker Ocağı Caddesi'ne bakan kısmı iş makinaları tarafından yıkıldı. Yıkım sonucu bazı ağaçlar kesildi bazıları hasar gördü. Yıkıma engel olmak isteyen eylemciler dün geceden itibaren Gezi Parkına akın etti.

    Gündüz polisle eylemciler arasında yaşanan arbedenin ardından gece polislerin parktan çekildiği görüldü. Bazı eylemciler çadır kurarak beklerken bazıları uyku tulumu ve battaniyelere sarılarak beklemeyi tercih etti.

    Gece nöbetine sinema ve tiyatro oyuncusu Şebnem Sönmez ve müzisyenlerde katıldı. Müzisyenler çalgı çengilerle eyleme destek verdi. Tiyatro ve sinema oyuncusu Şebnem Sönmez, gündüz 16.00’dan beri parkta olduğunu söyleyerek, "Nöbet çizelgesine adımızı yazdırdık. Git diyecekler gideceğiz, gel diyecekler geleceğiz. Eğer parkın yıkılmasına engel olamazsak çok üzücü olur. Ama ben engel olabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow