hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık'tan fişleme iddiasına yanıt

    Bakanlıktan fişleme iddiasına yanıt
    expand

    Sağlık Bakanlığı, Taksim Gezi Parkı'na ilişkin olaylarda yaralanıp hastaneye getirilen eylemcilere ayrı kayıt tutulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bugün medyada yer alan Türk Tabipler Birliği’nin ‘Hastaneler eylemcileri fişliyor, kayıtlarını ayrı tutuyor ve bilgiler polisle paylaşılıyor’ iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

    Gösteriler nedeniyle sağlık hizmetine ihtiyaç duyan ve sağlık kuruluşuna başvuran vatandaşların sağlık kayıtlarının titizlikle tutulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Tutulan bu sağlık kayıtları ve bunlardan oluşan sağlık istatistikleri, kamuoyunun sağlığı için değerlendirilmektedir. Dolayısıyla haberlerde yer alan ‘gösterilere katılan vatandaşlarımızın tespit edilmesi için bu kayıtların tutulduğu’ iddiaları tamamen asılsızdır. Sağlık kuruluşlarına başvuran ve sağlık kaydı tutulan bütün vatandaşlarımızın kişi mahremiyetleri dikkatle korunmaktadır. Hasta ve insan hakları çerçevesinde bu vatandaşlarımızın sağlık kayıtlarının haberlerde iddia edildiği gibi ‘güvenlik güçleri ile paylaşılması’ asla söz konusu değildir. TTB gibi bir meslek örgütünün böyle asılsız iddialarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi üzüntü vericidir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow