hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trans Onur Yürüyüşü Taksim'de yapıldı

    Trans Onur Yürüyüşü Taksimde yapıldı
    expand

    24-30 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan 21'inci LGBTT Onur Haftası etkinlikleri kapsamında 4'üncü "Trans Onur Yürüyüşü" Taksim'de yapıldı.

    Sık sık Gezi Parkı eylemlerine destek sloganlarının atıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Eyleme CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve bazı sanatçılar da destek verdi.

    "Üzgünüz özgürlüğün tadını aldık"

    Taksim Tramvay Durağında LGBTT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti, Transeksüel) Dayanışma Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, "Yürüyelim ayol" anonsunun ardından Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesi'nde zaman zaman oturan eylemciler, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Susma haykır eşcinseller vardır" sloganları attı. Kürtçe ve Türkçe yazılı dövizler taşıyan eylemcilerin renkli kostümleri, çalgıları ve dansları çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

    Yaklaşık 2 saatte Tünel Meydanı'na ulaşan eylemciler adına aktivist Beren Azize tarafından okunan basın açıklamasında, "Mahalle baskısı, ırkçılık, cinsiyetçilik gibi her türden ayrımcı, faşizan ideoloji ile yoğurduğunuz toplum, Gezi direnişiyle bu kirli oyununuzu bozdu. Bir ay boyunca dünyaya kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini verdi. Polisiniz, sivil polisler aracılığıyla kurduğunuz mahalle baskınız ve nefreti kışkırtan politikalarınız hayatımızdan çıktığı andan itibaren eşitlikçi ve özgür bir toplumu hemen orada, bulunduğumuz yerde kurabileceğimizi gördük. Üzgünüz özgürlüğün tadını aldık. Umudumuzdan vazgeçmiyoruz" denildi.

    Eylem, açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow