hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muammer Güler: "Narkoterör çözüm sürecinden rahatsız"

    Muammer Güler: Narkoterör çözüm sürecinden rahatsız
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, "kaçakçılık ve narkoterörden menfaat sağlayan grupların", başlatılan çözüm sürecinden rahatsızlık duyduklarını söyledi.

    Bakan Güler, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca Erdoba Elegance Oteli'nde düzenlenen Yaz Eğitim Semineri'ne katıldı. Bakan Güler burada yaptığı konuşmada, tarih kent Mardin'de, yüzyıllardır farklı kültürlerin bir arada huzur, kardeşlik, uzlaşı ve hoşgörü anlayışı içinde yaşadığına vurgu yaptı.

    Mardin'in dünyaya Mardin modeli olarak sunulabilecek örnek kentlerden biri olduğunu ve bir Mardinli olarak kendisinin de 8 çocuklu mütevazi bir memurun oğlu olarak bugün içişleri bakanı olarak görev yapmanın onurunu yaşadığını belirten Bakan Güler, "Bunun, cumhuriyetimizin bütün fertlerine tanıdığı imkan ve fırsat eşitliğinin güzel bir örneği olduğunu ve ülkemde herkesin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi hiçbir ayrım yapmaksızın her mevkiye gelebileceğini göstermesi açısından özellikle vurgulamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bugün üzerinde çok durulan eşit vatandaşlık ilkesinin belki de bir örneği olarak bizi gösterebilirsiniz. Hepimiz, bu milletin şerefli birer evlatlarıyız. Bu memlekete bu cumhuriyete sadakatle hizmet etmek hepimizin görevidir" diye konuştu.

    Bakan Güler, Türkiye'de yıllardır süren terör belasından kurtulmak için bir süreç başlatıldığına işaret ederek şunları söyledi:

    "Doğu ve Güneydoğu'nun sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasını sağlamak, belki gönülleri bir kez daha pekiştirebilmek için gerçekten zor ve çetin bir mücadele verilmeye devam ediliyor. Bütün vatandaşlarımız da yıllardır süren acıların ve sıkıntıların artık sona ermesini arzu ediyor, buna inanıyor ve çözüm sürecine büyük bir destek veriyorlar. Bu bölgede çözüm sürecine verilen desteğin çok büyük bir önemi var. Akil insanlar heyetlerinin sunduğu raporlarda halkımızın sürece verdiği destek bir kez daha gözler önüne serildi. Tabii ki bu raporlarda sürece ilişkin değişik değerlendirmeler de var. Ama sonuç olarak bu süreçten bütün bölgelerdeki insanlarımızın çok umutlu olduğunu, beklentilerin yüksek olduğunu burada ifade etmek isterim. Halkımızın büyük bir çoğunluğu, çözüm sürecinin bu ülkenin uzun yıllara dayanan derinleşmiş sorunlarını çözme adımı olacağına inanıyor. Biz de başından beri bu sürecin çok kolay ve rahat bir süreç olmayacağını biliyorduk."

    "Çözüm sürecinden rahatsızlık duyanlar olacak"

    Bakan Güler, sorumluluk makamında olanların sadece hükümet ve partileri olmadığını ifade ederek sürece yönelik eleştiri getiren herkesin çalışmalara katkı vermesini beklediklerini belirtti.

    "Bu süreç bizim partimizin bir süreci olarak görülmemelidir. Tüm halkımızın içinde yer aldığı tarihi bir süreç olarak değerlendirilmelidir" diyen Bakan Güler, çözüm sürecinin bazı kesimleri rahatsız edebileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

    "Elbette bu çözüm sürecini bozmaya yönelik gayretler olacaktır. Bu çözüm süreci özellikle bir mülki idare amiri bakışı açısıyla görüldüğünde çok taşları yerinden oynattığını görmek mümkündür. Özellikle sınırdaki kaçakçılık olaylarında, narkoterör olaylarında veya kendi kurdukları düzeni devam ettirmek isteyen birçok menfaat gruplarının bu süreçten rahatsızlık duyacakları normaldir. Bu bölge kalkındırılacak. Bu bölgedeki sınırı aşan sulardaki hakkımız behemahal korunacak. Bunun özellikle bütün herkes tarafından bilinmesi lazım ama bu bölgeye gelecek huzurun içerisinde yatırımı da var ama güvenliği de var. Hem güvenliğimizden hem de özgürlüklerimizden vazgeçmemiz de mümkün değildir. İnşallah halkımız için ülkemiz için hayırlı olacak şekilde sonuçlandıracağız."

    Bakan Güler, Mardin'de devam eden Tarihi Dönüşüm Projesi'ne de değinerek, valiliğin yürüttüğü projeye bakanlık olarak devlet imkanları ile katkıda bulunmaya çalıştıklarını bildirdi.

    Proje kapsamında, yapılara sonradan eklenen, tarihi dokuyu bozan ve görüntü kirliliği yaratan bütün eklentilerin yıkılacağını belirten Bakan Güler, hükümet olarak büyük bir fedakarlıkla, risk alarak tarihi bir adım atıldığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow