hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zonguldak'a fırtına uyarısı

    Zonguldaka fırtına uyarısı
    expand

    Zonguldak'ta, hızı saatte 80 kilometreyi geçen rüzgar nedeniyle denizde dalgalar 4 metreye ulaştı.

    Akşam saatlerinde kentte etkili olan fırtına nedeniyle Gazipaşa Caddesi ile Mithatpaşa Mahallesi'nde ağaçlar, fırtınanın etkisiyle karayoluna devrildi.

    Belediye ekipleri tarafından devrilen ağaçlar, motorlu testereyle kesilerek karayolundan kaldırıldı.

    Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hızı saatte 80 kilometreyi bulan kentteki fırtınanın bu gece ve yarın da devam edeceğini, kuvvetli yağış da beklendiğini ifade etti.

    Dalga yüksekliğinin 4 metre ölçüldüğünü belirten yetkililer, vatandaşların ani su baskını ve sel konusunda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

    Karadeniz'de kirlilik

    Kozlu Beldesi'nde ise Ilıksu Plajı yakınında bulunan dereden Karadeniz'e akan çamurlu su, kirliliğe neden oldu. Plajın bulunduğu bölgede deniz yüzeyi çamurlu suyla kaplandı.

    Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizin dalgalı olmasından dolayı kıyı kesimindeki toprağın da denize kayarak sahilde renk değişimine neden olduğunu söyledi.

    Kentte etkili olan sağanak nedeniyle sahil kenarında biriken toprağın denize karıştığını ifade eden Öztürk, "Buda Ilıksu Plajı'nda bir renk değişimine neden olmuş. Yapılan duble yol çalışlmalarındaki hafriyatın denize dökülüp dökülmediği konusunu takip ediyoruz. Deniz kirliliği sahil güvenlik ekiplerinin yetkisi içerisindedir. Biz böyle bir tespitte bulunduğumuz zaman sahil güvenliği bilgilendiriyoruz, onlar da gerekeni yapıyorlar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow