hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te Gezi olayları kavgası

    Mecliste Gezi olayları kavgası
    expand

    Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında Gezi Parkı olayları nedeniyle yaşanan arbedede bir milletvekilinin kaşı açıldı.

    TBMM Genel Kurulu'nda, teklifin üçüncü bölümü üzerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, bazı CHP'liler ısrarla, İstanbul'da eli palalı birinin Taksim Gezi Parkı odaklı gösteri yapanlara saldırdığını belirterek, buna ilişkin bilgi istediler. Bu arada CHP ve AK Parti'li milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar başladı. Genel Kurul'da tansiyonun düşmemesi üzerine Başkanvekili Sadık Yakut oturuma 5 dakika ara verdi.

    AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasındaki gerilim, verilen arada da devam etti. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bozdağ'a, İstanbul'da elinde pala ve satır bulunanlar olduğunu tekrarlayarak, "Yalvarıyorum bu soruya bir cevap verin" dedi.w

    "Sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok"

    Aranın ardından Bozdağ, soruları yanıtlamaya devam etti. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in darbenin tanımıyla ilgili bir sorusunu cevaplandıran Bozdağ, seçim dışında bir yolla hükümeti, parlamentoyu indirmenin darbe olacağını belirterek, "İster siviller, ister askerler tarafından... Demokrasilerde iktidara gelmenin yolu sandıktır. Sandıkta yönetme yetkisi alınır, yönetilir, sonra da sandıkta hesap verilir. Vatandaş iktidar değişikliğini demokrasilerde sadece sandıkta yapar. Onun dışında yargıyla, onun dışında sokakla, onun dışında askerle, başka tür yöntemlerle yapılan her türlü değişiklik darbedir. Bunu sizin iyi öğrenmeniz lazım. Darbenin taşeronluğunu siz iyi yaptınız. İkna odalarında nasıl hizmetkarlık yaptığınızı bütün Türkiye biliyor. Sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok" diye konuştu.

    Bozdağ'ın bu sözlerini AK Parti'liler alkışladı.

    AK Parti'li Dindar'ın kaşı açıldı

    Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, komisyon sıralarında hükümet adına bulunan Bekir Bozdağ'ın oturduğu sıraya doğru yürüdü. AK Parti'li milletvekilleri de kalabalık bir grup halinde komisyon sıralarına koştular. Komisyon sıralarının önünde AK Parti'li ve CHP'li vekiller arasında itiş kakış yaşandı. Birbirinin üzerine yürüyen vekilleri parti grup başkanvekilleri ile bazı milletvekilleri araya girerek sakinleştirilmeye çalıştı.
    Bu arada Tanal ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kulise çıkarılarak sakinleştirilmeye çalışıldı. Çıkan arbede sırasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın aldığı bir darbeden ötürü kaşının açıldığı ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow