hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Meclis'te yaşanan hadise üzücü"

    Mecliste yaşanan hadise üzücü
    expand

    Meclis Başkanı Cemil Çiçek,"Meclis'te dün yaşanan hadise, her yönüyle üzücü, her yönüyle düşündürücüdür. Herkesi sorumlu olmaya ve olaylardan ders çıkarmaya davet ediyorum" dedi.

    Çiçek, Parlamento'da, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaşanan kavgaya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.  Çiçek, şunları kaydetti:

    "Meclis'te dün yaşanan hadise, her yönüyle üzücüdür ve her yönüyle de düşündürücüdür. Bu türlü kaba sıradan davranışlar, ne milletvekili sıfatı ile bağdaşır, ne de Meclis'in saygınlığı ile bağdaşır. Maalesef bu dönem bir türlü ölçü tutturulamamıştır. Müteaddit  defalar, kamuoyuna, Meclis'te yaşanan bu türlü çirkin olayları, lanetlenmesi gereken olayları tasvip etmediğimizi,  bunları doğru olmadığını paylaştık. İfade etmeye çalıştık.

    Ama maalesef bunlardan en başta yöneticiler olmak üzere gerekli dersleri çıkarmadılar. Her geçen gün yeni olumsuzluklar, hepimizi üzen ve asla tasvip edilmeyecek olaylar yaşanmaktadır. Onun için umut ederim ki bu son olsun. Herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Herkesin gerçekten milletvekili olduğunu fark ederek, ona göre davranmaya, konuşmaya ve tavırlarını ona göre belirlemeye davet ediyorum."

    TBMM Başkanı Çiçek, aksi taktirde her geçen gün Meclis'in saygınlığının bundan büyük ölçüde zarar gördüğünü vurgulayarak, "Kürsüye çıkıyoruz, 'Yüce Meclis' diyoruz, kürsüye çıkıyoruz 'demokrasinin mabedi' diyoruz. Ama davranışlara bakarsanız, sözlere bakarsanız ne mabetle bağdaşıyor ne de Yüce Meclis ifadesiyle bu davranışları bu kavgaları bu dövüşleri yan yana getirmek mümkün. Onun için herkesin bir defa daha bu olup bitenden ders çıkarması, olaya kimin karıştığına değil, olayın kendisini analiz ederek gerekli tavırları ortaya koymaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

    Çiçek, yeni Anayasa konusunda liderler turu kapsamında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın randevu yazısına cevap yazısının gelip gelmediğine ilişkin de "Oradan da gelir bugün" dedi.

    AK Parti'li Dindar suç duyurusunda bulundu

    AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, TBMM Genel Kurulu'nda, dün yaşanan kavga sırasında yüzüne yumruk atıldığını ve düşünce tekmelendiğini belirterek, olayla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow