hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uyuşturucu kullanan 3 dakikada tepit edilecek

    Uyuşturucu kullanan 3 dakikada tepit edilecek
    expand

    Sürücülerin uyuşturucu kullanıp kullanmadıkları, mobil uyuşturucu testi ile 3 dakikada tespit edilebilecek.

    Trafikte uyuşturucu denetimine ilişkin düzenlemenin uygulamaya girmesinin ardından, uyuşturucu testi için kullanılan mobil cihazlar ve özellikleri merak konusu oldu.

    Mobil uyuşturucu testi ithal eden bir firmanın müdürü Şuayip Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobil test cihazları ve kullanımlarına ilişkin bilgi verdi.

    Türkiye'de de kullanılan mobil uyuşturucu cihazlarının basit, hijyenik ve güvenilir sonuçlar verdiğini belirten Kahraman, "Mobil uyuşturucu testiyle, 3 ila 8 dakika arasında kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını, hatta hangi uyuşturucuyu kullandığını da tespit edebiliyoruz" dedi.

    Kahraman, mobil uyuşturucu testiyle şahsın; esrar, kokain, opiat, canabis, amfetamin, metaamfetamin, ekstazi ve methadone gibi maddeleri tespit edebiliyoruz" diye konuştu.

    Yeni düzenlemede cezalar

    Trafik Kanunu'nda mayıs ayında yapılan değişikliğin ardından pilot bölge seçilen Ankara'da trafik polisleri, mobil cihazlarla ya da sağlık kuruluşları aracılığıyla uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sürücülere 3 bin 600 lira cezası uygulamaya başladı.

    Ayrıca uyuşturucu kullanıp direksiyon başına geçen sürücülerin ehliyetine 5 yıl el konuluyor. Uyuşturucu tespitinde kullanılan mobil cihazla ölçüm yapılmasını kabul etmeyen sürücüye 2 bin lira ceza verilecek, ehliyeti 2 yıl geri alınacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow