hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gezi olaylarında bir ölüm daha

    Gezi olaylarında bir ölüm daha
    expand

    Eskişehir'de 2 Haziran'daki "Gezi Parkı" eyleminde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayan Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti.

    Eskişehir'de Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçtığı ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğrayarak beyin kanaması geçiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

    Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de geçen 2 Haziran Pazar gecesi Gezi Parkı eylemine destek için AK Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer aldı. Polisin boyalı basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan Ali İsmail Korkmaz, iddialara göre burada sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğradı.

    Beyin kanaması geçirdi

    Korkmaz'ı arkadaşları yaralı halde bulup İlk olarak Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mavi Hastane'ye götürdü. Korkmaz buradan yakındaki Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İddialara göre Ali İsmail Korkmaz'ın burada tomografisi çekildi ve "Bir şeyin yok" denilerek müşahede altına alınmayıp evine gönderildi. Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Üniversiteli genç, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde 4 Haziranda beyin ameliyatı oldu.

    Yoğun bakımdan çıkamadı

    Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Ali İsmail Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Ali, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu.

    Ali İsmail Korkmaz, bir hafta önce solunum cihazından çıkarıldı. Kendisi nefes almaya başlayan ancak bilinci yerine gelmeyen Korkmaz'ın bugün öğle saatlerinde ESOGÜ Hastanesi Beyin Cerrahisi yoğun bakım servisinde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

    Ölen Ali İsmail Korkmaz'ın avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin öğle saatlerinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Ağabey Korkmaz, olaydan sonra Hatay'dan geldiklerini söyleyerek kendisinin ve ailesinin şu an şokta oldukların daha fazla konuşamayacaklarını söyledi.

    Cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi

    Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi, memleketi Hatay'a gönderildi.

    Korkmaz için ESOGÜ Tıp Fakültesi önünde, ailesi ve bir grup tarafından tören düzenlendi.

    Törende, Korkmaz'ın üniversite cübbesi konulan tabutuna, kırmızı karanfiller atıldı.



    Annesi ve abisinin sarılarak gözyaşı döktüğü törene, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yakınları katıldı.

    Korkmaz'ın tabutu, kampüsün dışına kadar omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Törene katılan gruplar, cenaze aracını slogan atarak Atatürk Bulvarı'na kadar takip etti.

    Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, bir konuşma yaparak gruba teşekkür etti. Korkmaz'ın cenazesi daha sonra memleketi Hatay'a götürülmek üzere yola çıktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow