hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mücella Yapıcı serbest bırakıldı

    Mücella Yapıcı serbest bırakıldı
    expand

    Gözaltında bulunan Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı serbest bırakıldı.

    Taksim Gezi Parkı'nda önceki gün gözaltına alınan 50 kişi arasında bulunan Taksim Dayanışması üyesi Mücella Yapıcı, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

    Güvenlik Şube Müdürlüğünde tutulan 50 kişi, polis otobüslerine bindirilerek, Haseki Eğitim ve Araştırma, Eyüp Devlet ve Bakırköy Devlet hastanelerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

    Sağlık kontrolünün ardından, şüpheliler arasında bulunan Taksim Dayanışması üyesi Mücella Yapıcı, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

    Sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılan Yapıcı'nın, yarın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giderek savcılığa ifade vereceği bildirildi.

    Taksim Gezi Parkı'nın önceki gün halka açılması ve kısa süre sonra yeniden kapanmasının ardından izinsiz gösteri yaparak polise mukavemette bulundukları iddiasıyla 50 kişi gözaltına alınmış, dün ise Taksim Dayanışması üyelerinden Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin evlerinde arama yapılmıştı.



    Mücella Yapıcı oynayarak çıktı

    Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, 72 saat daha gözaltında tutulacak. Emniyet, savcılıktan 3 günlük ek gözaltı süresi için izin aldı.

    Öte yandan Emniyet çıkışında gözaltındaki bazı göstericiler slogan atarken, Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın sloganlar eşliğinde oynayarak çıkması dikkat çekti.

    Meslek örgütlerinden protesto

    Öte yandan, gözaltına alınan 50 kişi için İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapıldı. 7 meslek örgütünün oluşturduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu bileşenleri gözaltındakilerin serrbest bırakılmasını istedi.

    İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin de aralarında bulunduğu 7 meslek örgütünün temsilcileri Çağlayan'da biraraya geldi. Grup adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

    İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da hukuksuz gözaltılarla toplantı ve gösteri Yürüyüş Kanunu'nun çiğnendiğini söyledi. Kocasakal, "Bu ülkede artık gözaltı, gözdağına dönüşmüş durumda, arama kararlarının hepsi hukuksuzdur ve kanuna aykırıdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow