hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li Vural'dan 'Şerafettin Elçi' ismine tepki

    MHPli Vuraldan Şerafettin Elçi ismine tepki
    expand

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Şırnak Havalimanı'na Şerafettin Elçi isminin verilmesini eleştirerek, "Başbakan, bundan sonra da Urfa'da bir kamu projesine Öcalan'ın ismini vermeyi düşünüyordur herhalde" dedi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Genel Kurul'da görüşülen TSK İç Hizmet Kanunu'nda değişiklik yapan tasarıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini dayanak göstererek darbelere meşruiyet kazandıran yaklaşımı kabul etmediklerini ifade eden Vural, hiçbir darbenin hukuki, siyasi meşruiyeti olamayacağını, darbelerin gayrimeşru olduğunu söyledi. Vural, 35. maddede değişikliğin, darbeleri önlemek amacıyla yapılmasının, adeta darbelerin meşru dayanağı olduğu kanaatini ortaya koyduğunu, bunu reddettiklerini, darbelerin, meşru olmadığını kaydetti.

    AK Parti'nin, tehditleri bütünlük içinde ele almak yerine TSK'yı sadece dış tehditlerle ilgili bir konuma soktuğunu ifade eden Vural, bazı dış tehditlerin içeriden kaynaklanabileceğini, tehditleri ayırmanın mümkün olmadığını belirtti. "PKK, iç tehdit mi dış tehdit mi?" diye soran Vural, düzenlemenin, PKK'nın sözde çekilme süreci içinde, TSK'yı iç güvenlikte gözlerini, kollarını, ellerini bağlama operasyonu, PKK'ya verilen bir taviz olduğunu öne sürdü. Vural, düzenlemeyle, TSK'ya uluslararası barışın sağlanması görevi de verildiğine işaret ederek, bu görevi TBMM dışında kimin vereceği sorusunu yöneltti.

    Bir önergeyle askerlik tanımının değiştirildiğine işaret eden Vural, Türk yurdunu korumak ibaresinin çıkarıldığını anımsattı. Vural, bu yaklaşımla Türk ordusunda askerlik yapanların, lejyoner gibi askerlik yapabileceğine ilişkin kanaati güçlendirdiğini öne sürdü. Vural, vatan hizmeti kavramının ortadan kaldırıldığını, gençlerin askerliğe vatan hizmeti için değil harp sanatı öğrenmek için gönderileceğini söyledi.

    Doğu ve Güneydoğu'da askerin çekildiğini belirten Vural, PKK'ya yasal güvenceyle herhangi bir müdahale edilmeyeceği teminatı verildiğini iddia etti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Şırnak Havaalanı'na Şerafettin Elçi isminin verileceği açıklamasını hatırlatan Vural, "Terör örgütünün elebaşı fotoğraflarıyla cenaze töreni yapılacak, sonra havaalanına ismi verilecek, niye? Çünkü PKK 'bir hafta süre veriyorum' dedi, şirin gözükmek amacıyla. Bunun, Şırnaklıların isteği, talebi olduğunu düşünmüyorum, siyasi amaçlı girişimdir, tamamen PKK'ya verilen tavizdir. Bundan sonra belki de Karayılan, Cemil Bayık'ın ismini de verirler, çözüm ve barış sürecine katkılarından dolayı. Çözüm ve barış sürecinin ortağı, senaryo müellifi Öcalan olduğuna göre bundan sonra da Urfa'da bir kamu projesine Başbakan, Öcalan'ın ismini vermeyi düşünüyordur herhalde." diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow