hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekin: "Esnafı kışkırtmaya çalışıyorlar"

    Tekin: Esnafı kışkırtmaya çalışıyorlar
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Şimdi bir yandaş aracılığıyla esnafı kışkırtmaya çalışıyorlar. Aldığımız duyuma göre bu kışkırtmayı kısa adı adı TESKOMB olan kuruluşa yaptıracaklar" dedi.

    Partisinin Kadıköy İlçe Başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hükümeti eleştirdi.

    Tekin, şöyle devam etti:

    "Bizde 'kaset var, CD var' bunları açıklayacağız demişti'. Açıklayın, bütün Türkiye, kamuoyu, o rezilliğin ne olduğunu, kimler tarafından provoke edildiğini görsün. Açın MOBESE sistemlerini ve Türkiye'de özellikle Taksim'de, İstanbul'da, Beşiktaş'ta olup bitenlerin tamamını dünya kamuoyuna duyuralım."

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) yarın Taksim Meydanı'nda yapacağı basın açıklamasına değinen Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Şimdi bir yandaş aracılığıyla esnafı kışkırtmaya çalışıyorlar. Aldığımız duyuma göre bu kışkırtmayı, kısa adı TESKOMB olan kuruluşa yaptıracaklar. Yani, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği. Bu kuruluş büyük bir kampanya düzenliyor. Kampanya pazartesi günü Taksim Meydanı'nda düzenlenecek toplantıyla start alacak. 'Gezi eylemlerine son, esnaf yüzde yüz zararda' gibi benzer sloganlarla. Profesyonel bir reklam şirketiyle anlaşmışlar. Kampanyanın İngilizce versiyonu da tasarlanmış. Bu kuruluşun başkanı Kadir Akgün. Önceki dönem Yozgat AKP Milletvekili. Bunu özellikle kamuoyuna açıklamak istiyoruz."

    Gürsel Tekin, bir gazetecinin, "Dün akşam Taksim'de yaşanan olaylarda halk ile esnaf karşı karşıya geldi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

    "Birçok esnafı kullanmak istediler. Esnaf çok duyarlı davrandı. Bir kısmı da magandalığı tercih etti. Olabilir, o da onun tercihidir. Şimdi burada bu eli sopalı insanları organize edemeyince bir başka yöntem uygulamak istediler.

    Sözde bir sivil toplum örgütü. Kendisinin eski milletvekiliyle esnafın mağduriyetini giderecekmiş. 250 tane AVM'si olan bir tek şehir var. O da İstanbul. Onun mimarı da Tayyip Erdoğan'dır. Onun mimarı da Kadir Topbaş'tır ve AKP iktidarıdır. 250 AVM ne demektir biliyor musunuz? On binlerce esnafın kepenk
    kapatması demektir."

    Gürsel Tekin, 3. köprüye ilişkin soruya da "Köprünün tamamı bir rant haritasıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde 3. köprü ve 3. havayollarındaki yandaş tapu arsalarını da hep beraber paylaşacağız" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow