hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emrindeki polis, kaymakamı dinlemiş

    Emrindeki polis, kaymakamı dinlemiş
    expand

    Trabzon'un Arsin ilçesi Kaymakamı, telefonlarının polis tarafından kayıt altına alındığı iddiasıyla suç duruyusunda bulundu, soruşturma başlatıldı.

    Trabzon'un Arsin ilçesi Kaymakamı, telefonlarının polis tarafından kayıt altına alındığı iddiasıyla suç duruyusunda bulundu. Dinlemeyle ilgili soruşturma başlatılırken, iddiaları araştırmak için Ankara'dan müfettiş istendi.

    Arsin Kaymakamı Salih Altun, Arsin ilçesindeki bir caddeye araç park edilmesinin önlenmesi konusunda görüştüğü İlçe Emniyet Müdürü ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bu konuşmaların kaydınının bir marongoza dinletildiğini iddia etti.

    Altun,  daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile yapılan yazışmaların kayıtlarını istedi.

    Yazışmaları inceleyen Altun, polisin; kendisi ya da vatandaşların telefon görüşmelerini usülsüz olarak kayda alındığını iddia ederek sorumlular hakkında Trabzon Valiliği ve Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Suç duyurusu üzerine Valilik ve Savcılık soruşturma başlattı.

    Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise "Karşılıklı iddialar var. Şuanda şu haklıdır, bu haklıdır deme şansımız yok, tahkikat devam ediyor. Telefon kayıtlarının usülsüz dinlenip dinlenmediği mülkiye müfettişinin incelemesi sonucu ortaya çıkacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow