hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vural: "Kem söz sahibine aittir"

    Vural: Kem söz sahibine aittir
    expand

    İktidar partisi ile MHP arasında başlayan 48 madde tartışmasında tansiyon düşmüyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Çelik'in rögar kapağı ağzını açarak söylediği sözler ancak ruhunun karanlığını yansıtıyor. Kem söz sahibine aittir" dedi.

    Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli ile ilgili kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

    Oktay Vural, konuşmasına, Fuzuli'nin, "Mey biter saki kalır, her renk solar haki kalır, diploma insanın cehlini alsa da hamurunda varsa eşeklik, baki kalır" dörtlüğünü ve Mevlana'nın, "Edep aklın tercümanıdır, herkes edebi kadar akıllı, aklı olduğu kadar şerefli, şerefi olduğu kadar da kıymetlidir" sözünü okuyarak başladı.

    Çelik'in, Bahçeli'ye yönelik sözlerinin, ruhunun karanlığını yansıttığını ve kem sözün sahibine ait olacağını ifade eden Vural, şunları söyledi:

    "Keçi sarhoş olunca kurda meydan okumaya başlarmış. PKK ile Oslo'da, Habur'da girdiği yasak aşkın sarhoşluğundan ve bu yasak aşkın meyvesi olan açılımın sarhoşluğundan, anlaşılan o ki Hüseyin Çelik zevk almaktadır.

    Aslında PKK açılım çocuğunun DNA test sonuçları böylece ortaya çıkmıştır. Görülmektedir ki PKK açılımının, PKK silahı ile girilen yasak ilişkinin yasak meyveleri, Hüseyien Çelik'i zevkten dört köşe etmektedir. Hüseyin Çelik, PKK ile girdiği bu ihanet yolculuğunun her geçen gün deşifre olmasını örtmek PKK yamaklığının verdiği ezikliği bastırmak adına ses çıkarmakta, gürültü yapmaktadır. Ne zeman, 'milliyetçilik, Türk milleti, Türkçe, Cumhuriyet, Atatürk' desek Hüseyin Çelik tepki vermektedir.

    Pavlov'un bir deneyi var. Orada denek bazı şeyelere şartlanadırılmış olarak refleks gösteriyor. Bu davranışta yüksek düzeylde sinir etkinliğini ölçüyor. Hüseyin Çelik de aynen Pavlov'un deneyindeki denek gibi, ne zaman 'MHP, ülkücü, Türk milleti, bölünmez bütünlük, şehitler ölmez vatan bölünmez' desek ne zaman PKK terör örgütünü kınasak; MHP'ye, Genel Başkanı'na saldırmaya başlıyor. Bu zihniyet Türk milletine düşmandır, bu milletin adına düşmandır."

    Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da, Lice'de asayiş örgütleri kurduğunu, cenaze törenleri düzenlediğini, açılışlar yaptığını ileri süren Vural, "Bütün bu tabloyu inkar etmeye başlayan Hüseyin Çelik gibiler, öyle inkar ediyorlar ki gece, karanlığından ve şeytan, şeytanlığından utanacak hale geliyor" diye konuştu.

    Çelik'e yönelik tepkisini sürdüren Vural, "Hüseyin Çelik'e diyorum ki sen git önce İmralı'da bebek katilinin avuçlarına bıraktığın haysiyetinin hesabını ver. Bu ülkenin doğusunu PKK'ya nasıl terk ettiğinizin hesabını verin. Sen PKK kaşığı ile Öcalan maması ile beslenen bir bedbahtsın. Bir de utanmadan, 'Bir avuç partisiniz, 51 milletvekiliniz var' diyerek hakaret ediyor. Çelik şunu bilmelidir ki MHP'ye oy veren insanlar suratına tükürse onların tükürüğünde boğulur. Ama o tükürüğün bile bir haysiyeti vardır. Senin gibi, ciğeri gavur parasıyla beş para etmezleri, o tükürükle bile şereflendirmezler" dedi.

    "Türk bayrağı artık tahrik unsuru olmaya başladı"

    Yeni anayasa konusuna değinen Vural, MHP olarak bu konuda kırmızı çizgilerini açıkladıklarını ifade etti. MHP'nin, komisyonun çalışmalara devam etmesi yönündeki açıklamasının AK Parti'yi ürküttüğünü idia eden Vural, "PKK ile anayasa yapmak için mazeret mi arıyorsunuz? Biz, kurulan bir tuzağı bozduğumuzu anlıyoruz. Bu milletin anayasasını PKK terör örgütünün himayesine terk etmeyeceğiz" dedi.

    48 madde tartışması

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın, yeni anayasa ile ilgili uzlaşma sağlanan 48 madde konusunda "destek oluruz" dediğinin ancak Devlet Bahçeli'nin farklı bir söylemi olduğunun hatırlatılması üzerine, Bahçeli'nin konuyu açık ve net bir şekilde açıkladığını söyledi.

    Vural, "(48 maddenin önce Meclis'ten çıkarılmasını istemek yerine anayasa değişikliği ile nereye varmak istediğini açıklasın. Neden anayasanın değiştirilemez 3 maddesinin değiştirilmesini mümkün kılmak istediğini açıklasın) diyor. Yapılması gereken, bu maddelerin öncelikle çıkarılmasından ziyade, uzlaşmayı genişletmek, artırmaktır. Komisyon çalışmalarına devam etmelidir. Komisyonun çalışmalarını sabote ettirmeye ve buna kefen biçmeye kimse çalışmasın. Kimin hangi kırmızı çizgileri var, ortaya çıksın" dedi.

    Oktay Vural, Taksim'de Gezi eylemleri sırasında bayrak satan kişinin tutuklanmasına ilişkin soruya, "Utanç vericidir. Böyle bir rezalet olamaz. Lice'de PKK açılış yapacak, asayiş birimleri kuracak ama Türk bayraklı birilerini gözaltına alacaksınız. Türk bayrağı artık tahrik unsuru olmaya başladı. Bu ne utanmazlıktır. Kınıyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow