hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında önemli gelişme

    Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında önemli gelişme
    expand

    Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada güvenlik kamerasının bağlı olduğu hard disk İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.

    Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı biber gazından kaçtığı ara sokakta, sivil giysili kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesini soruşturan savcılık, otelin güvenlik kameralarındaki 18 dakikalık bölümün neden olmadığının belirlenmesi için bilgisayar hard diski İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

    Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ali İsmail Kokmaz'ın öldürülmesi olayını soruşturması için özel olarak görevlendirilen cumhuriyet savcının yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Savcılık, Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki Beşik Otel'in güvenlik kameralarındaki 18 dakikalık boşluğun şalter kapatılmasından mı, yoksa silinmeden dolayı mı? kaynaklandığının belirlenmesi için bilgisayar hard diski İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

    Savcılığın, Adli Tıp Kurumu'ndan incelemeye öncelik tanınması talebinde bulunduğu belirtilirken, aynı sokaktaki bir fırının güvenlik kameralarının bağlı olduğu, açılmayan hard disk ve CD görüntülerini de Jandarma Kriminal Merkezi'nde olduğu kaydedildi.

    Gizli tanıklıktan vazgeçip ifade verdi

    Daha önce olayları gördüğünü ve cumhuriyet savcılığına gizli tanık olma talebinde bulunan ancak savcılığın yasal yönden gizli tanık durumunun söz konusu olmadığı gerekçesiyle kabul etmediği kişinin tekrar savcılığa geldiği ve gizli tanık talebinden vazgeçerek ifade verdiği öğrenildi. Bu kişinin ifadesinin alındığı, olayları yakın yerlerde izlediğini belirtmesine karşın güvenlik kamerası görüntülerinde kendisine rastlanılmadığı öne sürüldü.

    Görütülerde Korkmaz'ın dövülme anı yok

    Savcılığın olayla ilgili bazı polislerin ifadelerine başvurduğu, soruşturmada jandarmadan da teknik yönden destek aldığı belirtildi. Soruşturmayı ağırlıklı olarak polisin değil savcılığın yürüttüğü ifade edilirken, dosya kapsamında yer alan tüm güvenlik kamerası görüntülerinde şu ana kadar Ali İsmail Korkmaz'ın dövülme görüntülerine rastlanılmadı.

    Tanıklar, S.K.'nın Korkmaz'a vurduğunu görmemiş

    Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen ve yurt dışı çıkış yasağı konulup adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 33 yaşındaki halk otobüsü şoförü S.K. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. S.K. ifadesinde elindeki meşe odununu kendisine saldıran gösterici gruptan aldığını ve daha sonra polislerin yanına gittiğini, burada bir süre kaldıktan sonra polislerin ikazı üzerine evine gittiğini söyledi. Tanık olarak dinlenen 2 kişi S.K.'yı olay gecesi elinde sopayla gördüklerini teşhis etti. Tanıklar S.K.'yı Ali İsmail Korkmaz'a saldırırken görmediklerini, ancak başka göstericilere sopayla vururken gördüklerini anlattı.

    Bir kişi gözaltında

    Bu arada Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin kimliği tespit edilen 2 kişiden biri gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın meydana geldiği bölgedeki iş yeri güvenlik kamerası görüntülerinden dün gözaltına alınan ve nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol verilerek serbest bırakılan S.K'nın yanında olduğunu belirlediği Ahmet Ö'yü (34) gözaltına aldı. Ahmet Ö'nün cumhuriyet savcısına ifade verdiği öğrenildi. Öte yandan diğer kimliği belirlenen şüphelinin ise İzmir'de olduğu yakalama çalışmasının sürdüğü bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow