hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan'a kredi kartı tepkisi

    Başbakana kredi kartı tepkisi
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "kredi kartı kullanmayın" çağrısı için "vatandaşlar borç batağındaysa, bu ülkenin ekonomi politikasını kim yürütüyor?" dedi.

    Kemal Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerle Bilkent Otel'de düzenlenen iftarda bir araya geldi.

    Kemal KıIıçdaroğlu, iftara gelirken gazetecilerin sorusu üzerine Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa çalışmaları kapmasında uzlaştığı 48 maddenin yasalaşması halinde bunun tutuklu milletvekilleri sorununu çözeceğine ilişkin görüşleri değerlendirdi.

    Komisyonun çalışmalara devam ettiğini ve verimli bir çalışma yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, komisyonda görev alan herkese teşekkür etti.

    "Bu aşamada tutuklu milletvekilleri serbest bırakılacak mı bırakılmayacak mı böyle bir tartışma doğru değil. Sanki anayasayı tutuklu milletvekilleri çıksın diye yapıyoruz gibi bir algı çıkabilir ortaya, bu doğru değil" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin daha özgür, daha demokratik bir anayasaya sahip olmasını istediklerini vurguladı.

    Kredi kartı tartışması

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi kartı kullanımına ilişkin sözleri hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine KıIıçdaroğlu, şunları söyledi: "Ne söyleyeyim; bu ülkeyi yöneten kim? Bu ülkenin başbakanı kim? Vatandaşlar borç içine girmişlerse, borç batağındalarsa, bu ülkede ekonomi politikasını kim yürütüyordu? Dışarıdan gelenler mi bu ülkeyi yönettiler? Ekonomi politikasını başkaları mı uyguladı? Hem uyguluyorlar hem de şimdi vatandaşı suçluyorlar. 'Neden siz kredi kartı kullanıyorsunuz' diye, yasakla bari. Zaten vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı onu da yasaklayın bari, doğru değil.

    Ülke iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor, izlenen ekonomi programları sağlıklı değil, sağlıklı üretim yapılmıyor, istihdam sorunumuz var, işsizlik sorunumuz var, bunlar çözülmedi. Dış ticaret açığımız var, gittikçe büyüyor. Bakın bütün iş dünyasına herkes kaygı içinde. Bu kaygıyı yaratan tabloyu Sayın Başbakan 'kredi kartı kullanmayın, şunu yapmayın, bunu yapmayın ' diyerek geçiştiriyor. Bu, doğru değil. Doğru dürüst ekonomi politikası uygulayacaksınız, üretime endeksli politika, istihdama yönelik politika olacak, herkes mutlu olacak, bu politikayı yürütürseniz başarı elde edersiniz, vatandaşı suçlayarak bir sonuç elde edemezsiniz."


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow