hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayrak satıcısı Sarıçiçek'e 7 yıl hapis istemi

    Bayrak satıcısı Sarıçiçeke 7 yıl hapis istemi
    expand

    Bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek hakkında iddianame düzenlendi. Sarıçiçek'in 7 yıl hapsi isteniyor.

    İstanbul Cumhuriyet Savcı Nazmi Okumuş, Gezi olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın bir bölümünü tamamladı. Savcı Okumuş, bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkındaki iddianame düzenledi.

    6 Temmuz’da gerçekleşen olayların anlatıldığı iddianamede, Ali Sarıçiçek’e ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Sarıçiçek’in eylemci grup içinde olduğunun belirtildiği iddianamede,"Kamuoyunda herhangi bir eyleme katılmadığı, sadece eylem bölgesinde bayrak sattığı yönünde yanlış ve yoğun bilgi akışı yapılan şüpheli Ali Sarıçiçek’in, söz konusu eylemci grup ile birlikte hareket ettiği gibi, grup ile birlikte Taksim Gezi Parkı’na girmek için konuşmalar yaptığı, gözaltına alınmak istendiğinde kolluk görevlilerine aktif direnmede bulunduğu görüntü kayıtlarında tespit edilmiştir" denildi.

    İddianamede Sarıçiçek’in ‘Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet’ ve ‘Görev yaptırmamak için direnme’ suçlarından 1 yıl 2 aydan, 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenildi.

    İddianamede olaylar sırasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan İtalyan fotoğrafçı Mattıa Caccıatori de şüpheli olarak yer aldı. Caccıatori için de ‘Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet’ ve ‘Görev yaptırmamak için direnme’ suçlarından 1 yıl 2 aydan, 7 yıla kadar hapis isteniyor. İddianamede  41 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

    Öte yandan iddianamenin delil klasöründe Ali Sarıçiçek’in sabıka kaydı da yer aldı.11 ayrı suç kaydının yer aldığı sabıka kaydında, Sarıçiçek’in Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘’Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ gibi suçlardan ceza aldığı görüldü.

    Sarıçiçek DHA'ya konuştu

    Bu arada Ali Sarıçiçek Kurtuluş'taki evinde DHA'ya açıklama yaptı.

    Pazartesi günü avukatı ile bir basın toplantısı düzenleyeceklerini söyleyen Bayrakçı, "Ben ne yapmışım, benim örgütüm ailem, çoluğum çocuğum, ben ekmek davasına düşmüşüm. Ben ekmeğim için oradaydım. Ben oradakilerin hiçbiri tanımam. Bilmediğim insanlara beni nasıl dahil ediyorlar. Beni onlara dahil etmesi için, onları bilmem lazım, telefon numaralarının bende olması lazım. Bilgisayarla görüşmemiz lazım. Bir şekil de görüşmemiz lazım. Beni nasıl onlara dahil ediyorlar" dedi. 

    İddianamede belirtilen kamera kayıtları ile ilgili de "Ben bayrak satıcısıyım, ben olayların içindeydim. Zaten bayrak satarken, oradakilerle sohbet ediyorsun, konuşuyorsun. Eğer bunlar delilse, diyecek birşey yok. Benim suçum yok. Kesinlikle onlarla benim bir alakam yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow