hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal'de polis ve göstericiler arasında arbede

    İstiklalde polis ve göstericiler arasında arbede
    expand

    İstanbul Galatasaray Meydanı'nda toplanan yüz kişilik grup, Gezi Parkı eylemleri sonrası gözaltına alınan arkadaşlarının ve çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.

    Ellerinde "Gezi Direnişi Yargılanamaz" ve "Üniversitelileri Serbest Bırak" yazılı pankart ile "Biz de Çıktık Taksim'e Bizi de Alın", "Sokağı Serbest Bırak", "Liselileri Serbest Bırak", "Üniversitelileri Serbest Bırak" yazılı döviz taşıyan grup adına basın açıklaması yapan üniversite öğrencisi Pelin Zorbay gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek, "Katiller, palalılar, satırlılar sokaklarda kol gezerken, halkın isyanına omuz veren, polisin gaz bombalarına TOMA'larına karşı meşru müdafaa gösteren üniversiteliler düzmece operasyonlarla gözaltına alınıyor" dedi.

    Pelin Zorbay, üniversitelere getirilmesi planlanan polislere de aynı direnişi göstereceklerini ifade etti.

    Basın açıklamasının ardından, gözaltında bulunan lise öğrencisi H.Özçelik'in babası Aydın Özçelik bir konuşma yaptı.

    Kızının bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Özçelik, "Başbakan ve Vali 'çocuklarınızı alın can güvenlikleri yok' dedi. Ancak biz çocuklarımızın yanında yer aldık. Çocuklarımız barışçıl bir eylem yaptılar" diye konuştu.

    Polise dolar fotokopilerini fırlattı

    Basın açıklamasının ardından bir öğrenci, gözaltına alınan arkadaşlarından birinin evinde bulunan 20 doların polis tarafından delil olarak savcılığa gönderildiğini iddia ederek elinde tuttuğu bir dolar fotokopilerini çevik kuvvet polisinin üzerine attı.

    Bunun ardından polis ile eylemciler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

    Polis biber gazı sıkarak, eylemcilere yönelik müdahale için hazırlık yaptığı sırada araya giren bazı öğrenci yakınları ortamı sakinleştirerek eylemcilerin dağılmasını istedi.

    Eylemcilerin dağılmaya başladığı anlarda birkaç polis ile eylemci yakınları arasında küçük çaplı arbede yaşandı. Yaşanan gerginlik eylemcilerin dağılmasının ardından sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow