hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK'dan açıklama

    TSKdan açıklama
    expand

    TSK, Suriye sınırında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu. 5 askerin hafif şekilde yaralandığı olayda, angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiği ve saldırganlar arasında ölü ve yaralılar bulunduğu açıklandı.

    Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kıyıgören Köyü yakınlarında dün sınırda Suriye tarafından ateş açılmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada saldırıda 2 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er olmak üzere toplam 5 askerin yaralandığı belirtildi.

    Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Suriye sınırındaki olayların ayrıntılarına yer verildi. Türkiye-Suriye sınırındaki 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde dün saat 17.30'da Asi Nehri kenarı boyunca iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile devriye görevinde bulunan askerler, sınıra 10 metre uzaklıkta nehrin Türkiye tarafında içinde mazot olduğu değerlendirilen bidonları tespit etti. Bu bidonlar alınırken Suriye tarafından açılan ateşle, 1'i astsubay 5 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı:

    "Bir TTZA'nın himayesinde, diğer bir TTZA'dan indirilmiş personel tarafından mazot dolu bidonlar nehirden çıkarılmaya çalışılırken, Suriye tarafından sık ağaçlıklı bir bölgeden ateş açılmıştır. Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ve bir er hafif şekilde yaralanmıştır. Ateşin geldiği Suriye tarafındaki bölgeye piyade tüfeği ve makineli tüfekle karşı ateş açılmış, bölgeye takviye olarak bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) daha sevk edilmiştir. Yaralıların tahliyesi esnasında Suriye tarafından pompalı tüfekle ikinci bir ateş açılmış ve açılan ateş sonrasında iki astsubay ve bir er hafif şekilde yaralanmıştır. Bu ateşe de angajman kuralları çerçevesinde ZMA topu, roketatar, uçaksavar, bombaatar ve hafif silahlarla karşılık verilmiş, bölgeden birliklerimiz üzerine ateş edilen su pompası binası ateş altına alınarak tahrip edilmiştir."

    İkinci saldırı

    Genelkurmay Başkanlığı, bugün saat 01.00'de tahrip edilen su pompası binasına 10-15 kişilik silahlı bir grubun yaklaştığının tespit edilmesi üzerine havaya uyarı amaçlı ateş açıldığı belirtildi. Uyarı atışından sonra, Suriye tarafındaki silahlı grup tarafından sınır birliğindeki askerlere hedef gözetmeksizin 10-15 el ateş açıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Bu ateşe de angajman kuralları çerçevesinde bomba atar, uçaksavar ve makineli tüfek ile karşılık verilmiştir. Silahlı çatışma sonucunda Suriye tarafındaki saldırganların ölü ve yaralılarının olduğu öğrenilmiştir."

    Hafif yaralı 1 astsubayın tedavisinin Kıyıgören Hudut Karakolunda yapıldığı, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 erin Antakya Devlet ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

    İkinci Ordu Komutanı karakola gitti

    İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, helikopterle Kıyıgören Köyü'ndeki sınır karakoluna geldi ve incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Orgeneral Mendi, dün Suriye sınırında devriye gezerken açılan ateş sonucu yaralanan 1'i uzman çavuş 3 askerin tedavi gördüğü Antakya Devlet Hastanesi'ne geçti. Mendi, askerleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow