hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcılıktan Gezi olayları açıklaması

    Savcılıktan Gezi olayları açıklaması
    expand

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi Parkı olaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Toplam 715 kişi gözaltına alındı. 179 kişi tutuklama istemiyle mahkemelere sevkedildi. 41 kişi tutuklandı. Bunlardan 10'u itiraz üzerine mahkeme kararıyla serbest bırakıldı" denildi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı Olayları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Başsavcılık, "Gezi Parkı olayları sebebiyle medyada, yargı organlarını yıpratıcı, adil yargılanmayı etkileyici mahiyette haber ve yorumlara yer verildiği görülmektedir" denildi.

    Bazı medya organlarında olayların abartıldığını, gözaltıların ve tutuklamaların hukuka aykırı olduğu, bayrak satan insanların bile 20 yıl hapisle yargılanacağının yer aldığını belirten Başsavcılık, 'Başsavcılık hala görevini yapmıyor’, ‘Başbakana hakarete savcılar hala sessiz’ başlıkları ile kolluğun ve yargı organlarının suçları takip edemediği ve göz yumduğu intibaını doğurabilecek yayınlara da yer verildiği görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

    715 kişi gözaltına alındı, 41 kişi tutuklandı

    Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için istatistiki bilgilerin verilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başsavcılık, 7 maddelik bilgilendirme yaptı.

    Gezi Parkı olayları ile ilgili 715 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 179’unun tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini ifade etti.

    Tutuklamaya sevk edilenlerden 41’nin tutuklandığını, itiraz üzerine 10 kişinin serbest bırakıldığını belirten savcılık, 57 şüpheli hakkında ise denetimli serbestlik kararı verildiğini açıkladı.

    Devlet büyüklerine hakaretlere soruşturma açıldı

    Basın veya sosyal medyada, hakaret ve benzeri nitelikte suç oluşturabilecek yayınlar sebebiyle de 110 soruşturma başlatıldığını vurgulayan Başsavcılık, "Bu soruşturmaların büyük çoğunluğu üst düzey devlet görevlilerine hakaret suçundan dolayı yapılmaktadır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow