hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sezgin Tanrıkulu Sansaryan Han'ı sordu

    Sezgin Tanrıkulu Sansaryan Hanı sordu
    expand

    CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Ermeni Patrikhanesi'nin iadesini istediği Sansaryan Han'ın ihaleye çıkartılmasına ilişkin Kültür Bakanına, "Herhangi bir talimatınız oldu mu?" diye sordu.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sansaryan Han'ın otel yapılacağı iddiaları ile ilgili olarak  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ermeni Patrikliği'nin açtığı hakkındaki iade davası sürerken Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kiralanmak istendiği ileri sürülen Sansaryan Han'a  ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

    Otel olarak kiralanacak olması daha önce basına yansıyan hana ilişkin yaşanan hukuki süreci de soru önergesinde özetleyen Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, "Vakıflar  Genel Müdürlüğü'nün Sansaryan Han'ı kiralamak üzere ihaleye açmasının arkasında sizin herhangi bir kararınız veya talimatınız oldu mu?" diye sordu.

    Tarihi hanın otel yapılacağı iddialarının gerçek olup olmadığını da önergesinde soran Tanrıkulu, Bakan Çelik'e, Ermeni Patrikhanesi'nin iadesini talep ettiği hanın geri verilmesi için bir çaba gösterip göstermeyeceğini sordu. Tanrıkulu, önergesinde ayrıca su şoruları yöneltti:

    "Söz konusu Han’ın üçüncü şahıslara kiralanması için ihaleye çıkarılmasının 1915’in yüzüncü yıldönümü olan 2015’in arifesinde gerçekleşmesi rastlantı mıdır? Sansaryan Han dâhil olmak üzere sayısız vakıf mallarının iadesi için çeşitli girişimler, talepler gündeme gelmektedir. Vakıf mallarının iadesi için ne tür çalışmalar yapıyor veya yapmayı düşünüyorsunuz? Bu konuda herhangi bir faaliyetiniz bulunmakta mıdır?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow